Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Pali się kontrolka silnik

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kubek
    Mieszka w
    Lewin Brzeski
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120KM 06' + różne dziwne

Domyślnie

Cytat Napisał zelek31 Zobacz post
    Kolego, widzę że mieszkasz niedaleko. Jesteś obeznany w temacie?
    Szczerze to ani trochę tylko śledzę tematy osób które tu wymiatają w temacie (nie wiele rozumiejąc). Natomiast mam kabel i programy na laptopie którymi możemy się połączyć do Ciebie. Jestem codziennie w opolu w pracy z tym że dziś nie mam laptopa. Jak będziesz miał ochotę to daj znać to się wepniemy i sprawdzimy co jest grane

rudy0007
    Gość

Domyślnie

Miałem podobny problem zaraz po zamontowaniu LPG (STAG4). wyskakiwał błąd zbyt wysokiej mieszanki, można było go kasować a i tak się pojawiał. Było dobrze dwa lata... Po czym w trasie przy redukcji zonk, auto nie trzymało obrotów i nie chciało się wkręcić na więcej jak 2800. Mechanik do którego się dokulałem (bo jechać było można tylko jak by brakowało mocy) stwierdzał z początku, że to wina katalizatora. Okazało się inaczej, a komputer w ogóle tego nie wyświetlał. Przyczyna leżała w przepływomierzu. Może spróbować szukać tam winnego całego zamieszania. Mało tego po podłączaniu się pod kompa, gdy nie było jeszcze wiadomo że to przepływomierz sondy za kolektorem wydechowym i za katalizatorem jak by w ogóle nie pracowały, parametry które się wyświetlały stały w miejscu. Po wymianie usterki zaczęły normalnie funkcjonować.

RubeSoul
    Gość

Domyślnie

miałem kiedyś podobny problem niestety u mnie był to katalizator, dodatkowo zapytam jaką masz instalacje. Bo przy mojej instalacji błąd lambdy się pokazywał powodu braku odczytu z manipulatora lambdy( co prawda tylko na gazie wyskakiwał ten błąd). Ewentualnie jeszcze jest jedna możliwość trochę mniej prawdopodobna ze ucieka gdzieś powietrze z filtra ja tak miałem ale najpierw mi walnęła przepływka 156

Zaczął bym od regulacji gazu sprawdzenie mieszanki.
    potem katalizator ewentualnie