a wie ktos w ogole kto projektuje Giulie??Giugiaro czy ktos inny??
a wie ktos w ogole kto projektuje Giulie??Giugiaro czy ktos inny??
To nie ma sie o co martwic![]()
ja tam wole Designe Giugiarooczywiscie w limitowanej wersji.Ja taka mam i to skarb na calle allegro i otomoto
![]()
tak jak S-Line w Audi i M w BMWtrzeba też myślę pamiętać o względach bezpieczeństwa bo o ile na rysunku można polecieć z fantazją to o tyle produkt finalny musi spełniać wszystkie normy i będzie okrojony mocno względem wyobrażeń, jak już pokażą oficjalnie 1 zdjęcia to wtedy się okażę ile z tego okroją do produkcji finalnej
Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???
I to jest dobra wiadomosc.
Nie ma co się oszukiwać,wygląd giuli musi byc rewolucyjny i przyciągający.Technicznie włoszka nie zaskoczy bmw/audi/mercedesa ba, nawet citroena/forda/opla ,którzy to będą najbliższymi jej konkurentami,dlatego też siła musi tkwić w wyglądzie.Popatrzcie na dzisiejszy trend koreańców,ludzie bardzo sceptycznie podchodzili do marek hyundai czy KIA,ale po zmianie designu na drapiezny,czyli bardzo atrakcyjny,juz znaczek azjatycki nie przeszkadzał ( ceny oczywiście też odegrały swoją rolę) .Więc albo porażająco - przyciągający wygląd giulii w stylu 4 door coupe,albo klapa totalna.
Zapominasz, że Giulia ma być projektowana głównie na rynek amerykański - dlatego Sergio odrzucił wcześniejsze projekty Centro Stile i zaangażował w projekt Amerykanów. A czym to się skończy? Porównaj Giuliettę i Dodge'a Darta - od razu będziesz wiedział, o co chodzi.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Mnie się natomiast w ogóle nie podoba, no i kompletnie nie kojarzy się z czymkolwiek włoskim. Giuliettę zauważysz na ulicy, kiedy Cię minie. Darta byś nie dostrzegł albo pomyślał, że to nowa Toyota (pomijając pas przedni).
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS