Witam w mojej alfie sprzegło bierze od samej podłogi. Wogóle sie nie slizga wszystkie biegi wskakują dobrze tylko ciezko ruszyć bo bierze od ziemi dodam ze poci mi sie przewód od wspomagania kierownicy oraz ze sprzegło było zmieniane 8 m-cy temu
Witam w mojej alfie sprzegło bierze od samej podłogi. Wogóle sie nie slizga wszystkie biegi wskakują dobrze tylko ciezko ruszyć bo bierze od ziemi dodam ze poci mi sie przewód od wspomagania kierownicy oraz ze sprzegło było zmieniane 8 m-cy temu
Jeżeli wciskasz sprzęgło to masz cały czas taki sam opór?
Spróbowałbym na początek odpowietrzyć układ sterowania sprzęgłem.
Tak pedał chodzi bardzo lekko. gdzie jest odpowietrznik sprzegła?
Pod podstawą akumulatora, na wysprzęgliku.
Podstawa odpowietrzania jest taka sama jak w przypadku hamulcy?
hamulców
tak
Mam tam taki odpowietrznik z agrafką jakby. Jak to odpowietrzyć . Pompowanie sprzegłem wciśniecie do oporu i co dalej z tą zawleczką??
na odpowietrznik zakładasz przezroczysty wąż gumowy koniec drugi byle gdzie, pompujesz sprzęgłem kilka razy, luzujesz kluczem odpowietrznik, niech uleci trochę płynu, dokręcasz odpowietrznik, dalej pompujesz pozniej luzujesz odpowietrznik i upuszczasz troche płynu - dokręcasz
jedziesz aż w wężu nie będą się pojawiać bąbelki z powietrzem na koniec sprawdz poziom plynu
ale tam nie ma zadnej sróbki jest tylko ten cycek na któruy moge załozyć weżyk i zawleczka która trzyma przewód..