Kurde sprawdze wieczorem
Wysłane z mojego GT-I9000
Kurde sprawdze wieczorem
Wysłane z mojego GT-I9000
Mateuszszar, u mnie w ASO za tuleje chcieli 28 zł., napisz proszę ile u Ciebie kosztuje bo mam wrażenie że u mnie doliczają sobie chyba z 500 procent marży![]()
Ja pierdo**... nie ma opcji żeby cokolwiek kiedyś jeszcze kupił w tym Aso ...
Odebrałem z ASO http://www.forum.alfaholicy.org/czes..._sprzegla.html
W sobotę zakupiłem komplet, czyli tulejkę (2 x 7.85zł) oraz sworzeń (18.81zł) co dało łącznie kwotę 34.51zł brutto.
Dzisiaj podjąłem się wymiany. Podejście wcale nie jest takie złe, oprócz tego, że reperowanie czegokolwiek pod kierownicą jest upierdliwe i niewygodne.
Tutaj wystarczy wypiąć czyjnik sprzęgła (przekręcając w lewo o 90°), odpiąć spinkę na końcu sworznia, i (za pomocą śrubokręta) wysunąć trzpień.
Okazało się, że u mnie zarówno trzpień jak i tulejki są OK. Mimo wszystko wymieniłem (skoro już rozebrałem, poza tym nowe tulejki są czarne, a nie białe... podobno zmienili materiał, bo ten biały był wadliwy).
U mnie problemem okazał się odbojnik (sprężyna z tył, która ma za zadanie odpychanie pedału do góry).
Przy okazji znalazłem powód TWARDEGO JAK CHOLERA sprzęgła (w porównaniu do innych samochodów).
Trzeba by poszukać podobnej sprężyny, tyle że miększej... i będziemy mieli całkiem fajnie chodzące sprzęgła
Ja póki co zastosowałem podkładkę (pęknięcie występuje przy końcu sprężyny). Nasmarowałem wszystko smarem (zwykły ŁT 43).
Śmiga aż miło.
Z ciekawości zapytam w ASO, jaka jest cena takich sprężyn. Jak będą mieli na stanie, to porównam, czy dalej robią takie twarde.