Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Temat: Alfa GT jako pierwsze auto w życiu :?

Drewisz
    Gość

Domyślnie Alfa GT jako pierwsze auto w życiu :?

Cześć mam zamiar kupić alfę GT myślałem nad 3.2 ale doszedłem do wniosku że jak na pierwsze autko w życiu to za drogie będzie w utrzymaniu ^^ i tu pytanie zastanawiam się nad 1.9JTD z tego co widzę ma 150kM i na ile można podkręcić ten samochodzik ^^ ? i jakie to koszta (bo jeśli sprzedaż + ta kasa = GT 3.2 to sensu nie ma moim zdaniem) ?

Oczywiście jak sobie kupię to nie polecę od razu go podkręcać bo to by sensu nie miało ;/ a tak pytam bo jak by autko było już za słabe dla mnie to bym wolał podkręcić niż się pozbywać.

PS: Tak przy okazji zapytam ile można podkręcić GT 3.2 ?

Sashimo
    Gość

Domyślnie

Ja też szukam takiej alfy ^^ i mam pytanie do ilu km przejechanych szukać ? Bo jest dużo ponad 100tyś a chciał bym wydać max 25tyś zł (myślę że to wystarczająca ilość funduszy ^^)

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Najlepiej szukac takiej do 50 tys km. W Dieslu. Chlopcy, ile Wy macie lat?

7 letnia GT JTD rzadko kiedy bedzie miala mniej niz 200 tkm nakulane, a czesto pod 300, albo i lepiej.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

3.2 V6 jako pierwsze auto w życiu? Żeby się nie okazało ostatnim... 240 koni to mało? Chcesz jeździć na torze? W mieście mamy ograniczenie do 50 a na trasie możesz rozwinąć prędkość 90 km/h. Jeśli masz dużo oleju w głowie + dużo kasy na paliwo bądź bogatego tatę to ok. Diesel- zapomnij o realnym przebiegu poniżej 200 tyś. Kupić auto to nie problem ale kupić dobre auto to już coś. 3/4 Alf które widzisz to bite egzemplarze które były gratisem dla pana Mariana jak przywoził całą lawetę bitych passatów (przesadziłem ale fajnie brzmi ). Sam kiedyś oglądałem GT która była po dachowaniu i dwóch biciach z każdej ze stron. Oczywiście wycyckana lalunia, 130 tyś przebiegu a na pytanie dlaczego cała malowana otrzymałem odpowiedź "bo wie pan... czarny lakier szybko się zużywa i trzeba malować co 3-4 lata". Jak mu pokazałem mojego czarnego passata z 1997r który nigdy nie był malowany a lakier lśni jak lustro to się zamknął. Zastanawiało mnie tylko, że opłacało się to naprawiać. Niestety za dobrym autem trzeba się najeździć...

Kayrol
    Gość

Domyślnie

jeździć jeszcze nie umiesz tylko Ci sie wydaje ze umiesz i już chcesz 3.2 podkręcać ? the fuck ...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Piotr 30
    Mieszka w
    kujawsko-pom.
    Auto
    156 1,9-Sportpack (była).. jest - GT 1.9 JTD (177KM)

Domyślnie

Cytat Napisał Sashimo Zobacz post
    Ja też szukam takiej alfy ^^ i mam pytanie do ilu km przejechanych szukać ? Bo jest dużo ponad 100tyś a chciał bym wydać max 25tyś zł (myślę że to wystarczająca ilość funduszy ^^)
    Czy 25 wystarczy to zależy jak jestes wybredny odnosnie wyposarzenia i stanu auta? Jeśli jestes dość wybredny to będzie cięzko, ale w roczniku 2004 powinieneś coś znależć
    A jesli chodzi o przebieg to zdarzają się perełki poniżej 100 tys. ale bardzo rzadko i wtedy już nie w tym przedziale cenowym który podajesz

Użytkownik Maniak resoraków Avatar eliano55
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa GT 1.9 jtd

Domyślnie

Nie jestem pewien czy troll....
    KUP SOBIE RENAULT CLIO SPORT 182 z roku 2004 (ma 2 rurki wydechu!) albo CLIO SPORT RAGGNOTTI! Bardzo dobre auta na pierwsze auto w życiu!

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Drewisz Zobacz post
    Oczywiście jak sobie kupię to nie polecę od razu go podkręcać bo to by sensu nie miało ;/ a tak pytam bo jak by autko było już za słabe dla mnie to bym wolał podkręcić niż się pozbywać.

PS: Tak przy okazji zapytam ile można podkręcić GT 3.2 ?
    Wszystko masz na forum - najmocniejsze GT 1.9 ma prawdopodobnie kolega Krajcok - mody dają moce od 170 (to właściwie fabryczny soft końca produkcji - ale nie był oficjalnie w polskich salonach) do ok 220 KM. Co do 3.2 - oferty modyfikacji oprogramowania dają moc do 260 KM i 330 Nm. Jeśli ktoś ma ochotę i kogoś stać - a koszty są poważne - może dodać kompresor - poszukaj info od Autodelty UK albo niemieckiego Noviteca, wtedy celuje się w jakieś 330 KM, ale to rodzi konieczność zmian w przeniesieniu napędu, dobra "szpera" będzie konieczna itd itd.

Bardzo możliwe, że będę wystawiać na sprzedaż swoją na przełomie sierpnia i września.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 23-08-2012 o 12:01

Sashimo
    Gość

Domyślnie

W znalazłem za granicą takie coś http://www.autoscout24.de/DetailsTat...12384900000000 przebieg tylko 72 tys km wątpię żeby był cofany licznik bo z tego co wiem Niemcy nie bawią się w coś takiego co o tym myślicie ^^ ?

PS: Autor pisał o kręceniu 1.9 JTD a 3.2 tak tylko XD

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Bardzo możliwe, że będę wystawiać na sprzedaż swoją na przełomie sierpnia i września.
    Za ile?
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest