Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: 2 ALFY 159 z Niemiec (Stargard Szczeciński), warto ?

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Autentyki...

- Malowana?!
    - Nie!
    przykładam miernik, a tam zabrakło skali...
    - Eee, ma Pan zj... miernik.
    - To przynieś chłopie swój.
    - Baterie mi się wyczerpały.

- Malowana?! Cała?
    - No, drobne poprawki.
    przykładam miernik, a tam grubo ponad 700
    - 7 razy?!
    - Poprzedni właściciel był pedantem i jak mu się pojawiła rysa to malował auto...

I w sumie pozytywny przykład, już pisałem, ale jest zabawny więc powtórzę.
    Komisant widząc, że wyciągam miernik, stwierdził:
    "No za tą cenę, to chyba się Pan cudów nie spodziewa..."
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    "No za tą cenę, to chyba się Pan cudów nie spodziewa..."
    W katowicach byłem u jednego cwaniaka ogladac też 159 i mówie mu że maska malowana ( była cieniowana ) a on idzie w zaparte że nie i wyciąga miernik i mierzy mi ta maskę przy wycieraczkach to mu mówię że jak cos było robione to pewnie trochę niżej i żeby przyłożył miernik przy lampach. I wtedy tekst " aaaaa no tam trochę było poprawiane" O perfidnym zacieku i niedomalowaneych krawędziach ( prześwitywał podkład) nie wspomne. Wychodząc powiedziałem żeby zmienił lakiernika.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Po prostu inaczej kupuję samochody. Nie spodziewam się w sześcioletnim samochodzie dziewiczego lakieru. Czujnik lakieru służy mi do znalezienia miejsc malowanych i ocenie stopnia uszkodzenia, jakości naprawy.
    Kupiłem auto z malowanymi drzwiami oraz z błotnikiem, który po przycierce był szpachlowany. Sprawdziłem – słupki nie ruszone, podłoga nie ruszona, progi nie ruszone. Uszkodzenie powierzchowne. Zderzaki do ponownego malowania (rysy parkingowe). Cena odpowiednio niższa, wręcz okazyjna, biorąc pod uwagę niezłe wyposażenie.

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Prawda jest taka, że handlarze ukrywają lakierowanie, cofają licznik itd, bo wszyscy szukają 5 letniego auta w idealnym stanie, bez rys,z małym przebiegiem i naturalnie za połowę ceny. Spróbuj sprzedać nawet zadbany samochód z dużym przebiegiem i rysami po parkingu za przyzwoitą cenę. Niestety mało który kupujący potrafi ocenic faktyczny stan samochodu. Każdy jednak widzi lakier i przebieg.
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Autentyki...
    przykładam miernik, a tam zabrakło skali..."
    hahaha
    To juz raczej tynkowanie a nie malowanie

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał premek Zobacz post
    Prawda jest taka, że handlarze ukrywają lakierowanie, cofają licznik itd, bo wszyscy szukają 5 letniego auta w idealnym stanie, bez rys,z małym przebiegiem i naturalnie za połowę ceny. Spróbuj sprzedać nawet zadbany samochód z dużym przebiegiem i rysami po parkingu za przyzwoitą cenę. Niestety mało który kupujący potrafi ocenic faktyczny stan samochodu. Każdy jednak widzi lakier i przebieg.
    Nie wszyscy szukają takich aut, jak piszesz. Większość klientów szuka UCZCIWYCH sprzedających, którzy powiedzą, co było malowane i dlaczego, a po dokładnym zbadaniu auta potwierdzi się to, co mówił sprzedający. Klientela, która poluje na "okazje" - była, jest i będzie. Coraz mniej jest takich ludzi, bo życie brutalnie weryfikuje zakupy robione bez udziału mózgu - aczkolwiek nadal istnieją tacy osobnicy i spuśćmy na ich zachowanie zasłonę milczenia...
    Natomiast spokojnie da się sprzedać auto np. 4-letnie z przebiegiem 200 tysięcy kilometrów. Sam sprzedałem takie niejedno. Przychodzi ktoś obejrzeć i ogląda - samochód klasy 159 po 200 tysiącach przebiegu autostradowego naprawdę nie jest wizualnie jakoś szczególnie zużyty i to daje do myślenia - skoro tak wygląda auto po 200 tysiącach, to dlaczego te inne modele, które się oglądało, są bardziej strzaskane po 100? A cena robi swoje - 159 z 2008 roku, z przebiegiem pod 200 tysięcy, są do wyrwania za niecałe 30 tysięcy złotych. I wcale nie musi się okazać, że takie auto będzie większym generatorem wydatków, niż model z przebiegiem 130 tysięcy.
    Jest jedno podstawowe pytanie - po co się kupuje dane auto - dla siebie, żeby nim bezstresowo jeździć, czy dla sąsiada, żeby go wkur...iać?
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów