Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 177

Temat: Woski/szampony koloryzujące

tomkap
    Gość

Domyślnie

Nie wiem czy to ma coś wspólnego z woskiem, ale używam do mycia i zarazem woskowania takiego wosku w płynie:
    http://allegro.pl/item469908298_tenz..._1_500_1l.html
    Nie daję szamponu tylko dolewam trochę tego specyfiku do wody. Odkryłem że ma świetne właściwości myjące i woda fajnie ścieka jak z tradycyjnie woskowanego.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    Nie wiem czy to ma coś wspólnego z woskiem, ale używam do mycia i zarazem woskowania takiego wosku w płynie:
    http://allegro.pl/item469908298_tenz..._1_500_1l.html
    Nie daję szamponu tylko dolewam trochę tego specyfiku do wody. Odkryłem że ma świetne właściwości myjące i woda fajnie ścieka jak z tradycyjnie woskowanego.
    tak to jest tak zwany "mokry wosk" rozrabia się go tak że do 10 litrów wody dolewa się jedną butelkę tego specyfiku potem pianownicą karchera nakłada się na karoserie spłukuje wodą i auto ma ładnie na sobie zroszone krople wody które spływają

maaaksss
    Gość

Domyślnie

odświeżę trochę temat... Czy ktoś miał do czynienia, widział lub słyszał o efektach Amway Silicone Glaze emulsja do polerowania? Mam czarny lakier, wiem, że najlepszy byłby pełen pakiet z twardym woskiem ale na razie nie mam na to czasu. Auto ma kilka rysek czy może w takim wypadku lepiej użyć wosku koloryzującego np. sonaxa? Jak przygotować powierzchnie pod te produkty? Czy umycie samochodu, następnie wypolerowanie najbardziej widocznych rysek np. pastą tempo i nałożenie wosku wystarczy? Z góry dzięki za rady.

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Ja używam do rysek turtel wax , kupiłem czarny koloryzujacy z kredką i szczerze powiedziawszy jak przejade po ryskach ta kredka i wypoleruje to nawet nie widać po nich najmniejszego śladu

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Tyle, że ta kredka jest bardzo nietrwała.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Ja używam wszystkich produktów firmy K2. Są tanie bo kosztują ok 15 za cokolwiek i naprawdę są świetne. Wosku też używam tej firmy. Narawdę się sprawdza, auto nie brudzi się tak szybko, pięknie błyszczy po nawoskowaniu i producent podaje, że usuwa minimalne rysy. Długo się go nakłada i trzeba wypracować sobie technikę wcierania, bo jak za bardzo wyschnie lub za dużo się go nałoży to 3 dni polerowania Ale ogólnie bardzo polecam.
    Odpowiadając na Twoje pytanie, w przypadku tych produktów nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych, a używałem już wosku, czarnidła do gum i plastików, pasty ściernej do usuwania rys.

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Cytat Napisał maaaksss Zobacz post
    Auto ma kilka rysek czy może w takim wypadku lepiej użyć wosku koloryzującego np. sonaxa?
    Do drobnych rysek najlepiej użyć wosku koloryzującego. Robie tak raz w miesiącu. Próbowałem zamiast koloryzującego użyć jakiegos lepszego bezbarwnego wosku, ale ostatecznie okazało się że i tak musiałem poprawiać koloryzującym. Jeżeli chcesz żeby efekt dłużej się utrzymał i masz czas to na koloryzujący nanieś zwykły wosk ale to jest 2 razy więcej roboty.

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Abidibi1509 Zobacz post
    Ja używam wszystkich produktów firmy K2. Są tanie bo kosztują ok 15 za cokolwiek i naprawdę są świetne. Wosku też używam tej firmy. Narawdę się sprawdza, auto nie brudzi się tak szybko, pięknie błyszczy po nawoskowaniu i producent podaje, że usuwa minimalne rysy. Długo się go nakłada i trzeba wypracować sobie technikę wcierania, bo jak za bardzo wyschnie lub za dużo się go nałoży to 3 dni polerowania Ale ogólnie bardzo polecam.
    Odpowiadając na Twoje pytanie, w przypadku tych produktów nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych, a używałem już wosku, czarnidła do gum i plastików, pasty ściernej do usuwania rys.
    Też kiedyś używałem różnych marketowych specyfików K2, CarPlan itp Z początku byłem zadowolony bo zaraz po użyciu fajnie wyglądał lakier niestety efekt krótkotrwały przesiadłem się więc na produkty takich firm jak Poor Boys World, Chemical Guys, Meguairs, Dodo Juice itp. i powiem jedno po pierwszym zastosowaniu czegoś z wyższej półki nikt z was nie wróci do środków marketowych. Łatwość nakładania, trwałość i efekt koncowy po prostu miażdzą produkty z marketu pod każdym względem. Zaraz ktoś napisze, zę nie pod każdym bo cena jest większa ale tylko pozornie cena niby sporo wyższa, a jak ktoś sobie przeliczy na jak długo starczają markowe produkty to wychodzi tyle samo albo taniej niż produkty z marketu. Niektóre markowe szampony rozrabia się 5ml (słownie: pięć mililitrów) na 10l wiadro wody, a usuwają brud i pienią się lepiej niż po wlaniu 50ml jakiegoś no name. Z resztą co ja dużo będe pisał macie zdjecie które nie wymaga komentarza dodam tylko, ze wosk na aucie potrafi wytrzymać ponad 3 miesiace.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał pavvel Zobacz post
    Skoro już mowa o akcesoriach koloryzujących. Używał ktoś z Was kiedyś kredek koloryzujących?
    Mam sporo rys na karoserii jako pozostałość po wcześniejszych właścicielach i chętnie przykryłbym je czymś takim ale mam obawy czy nie narobię więcej szkód niż pożytku.
    Lepiej spisać sobie numer koloru, z tylnej klapy i w każdym szanującym się sklepie z farbami dobiorą ci kolor idealnie pod kolor auta. Buteleczka z pędzelkiem 15ml. koszt 20 zł
    mialem kilka drobnych odprysków i rys zamalowałem i śladu nie ma. Trzeba się przyglądać z lupą zęby coś dostrzec POLECAM!!!

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Ja nie twierdzę, że te markowe produkty nie są lepsze, ale mi wystarczają produkty firmy K2. Zwłaszcza czarnidło do opon. Ale fakt faktem, że od pewnego czasu planuję skorzystanie z firmy Meguairs. a powiedz kolego, jak często woskujesz auto, że tak Ci sie świeci łądnie ta 147?

jak będę mył i woskował auto tymi moimi K2 to też zrobię fotkę tak z ciekawości. Ale moim zdaniem dużą rolę też odgrywa technika mycia auta, stosowania środków i oczywiście dokładność myjącego