witam umnie też wyło i wyło i wymieniłem płyn na zielony, wymieniłem zbiorniczek na nowy , wymieniłem pompe i dalej wyje ,,jest na to jakaś odpowiedź co to może być??????
witam umnie też wyło i wyło i wymieniłem płyn na zielony, wymieniłem zbiorniczek na nowy , wymieniłem pompe i dalej wyje ,,jest na to jakaś odpowiedź co to może być??????
Może maglownica? Ja wymieniłem na początku zbiorniczek i płyn - nie pomogło, regeneracja maglownicy(wycieki) - również nic nie dało, ostatnio wymieniłem pompę(używka ale pozmianowa) i jak ręką odjął, kierownica chodzi lekko i cicho. Dodatkowo zostało zrobione porządne przepłukanie układu.
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic
maglownica ok pompa też pozmianowa i nic dalej jak wyło tak wyje,,i chyba dam już spokuj , bo wymienie pół alfa i może nic to nie da,,
Wczoraj po odpaleniu autka zaczeła wyć pompa wspomagania, potem problem występował przez jakieś 10 km i ucichło. Co z tym działać ??? Kupowac nowy płyn i zbiorniczek ?? czy poszła raczej pompa??
Ten problem ze zbiorniczkiem dotyczy również 159tek z 2.4JTDm pod maską? U mnie też słychać trochę pompę od wspomagania i coś tylko czasami trze jak guma o gume, czyli objawy by się zgadzały z tym że chyba żaden użytkownik 2.4 nie pisał w tym temacie.
@daniell162 Sprawdzałem wg. epera. Zbiorniczek do 2.4 ma inny numer niż ten z 1.9. Na wszelki wypadek wymieniłem bo miał datę wbitą 2006. Zakupiłem nówkę z aso i był taki sam. Wymiana nic nie zmieniła.
No nic jak się pogorszy to spróbuje wymienić zbiorniczek a jak nie pomoże to będzie trzeba szukać problemu dalej, dodam, że płyn się nie burzy ani nie mam mokrego zbiorniczka jak to było przy 1.9 z tego co czytałem.
kolego ja mam 1.9 i nic mi sie nie dzieje,a na zbiorniczku 2006 rok
Panowie- pompa jeczy mi od dwoch dni caly czas, wyje znaczy sie... wspomaganie dziala (zrobilem moze max 20km). Plyn jest, ale wyglada jak pozalsieboze
Przy skrecaniu sa jakies skrzyki... jaka jest szansa, ze nowy zbiorniczek i plyn rozwiaza problem?
Nastawiac sie na regeneracje pompy?
Przy okazji chcialbym zapytac o slawetny elearn- gdzie co i jak? Pare watkow przejrzalem i nigdzie nie znalazlem linka, ktory by dobrze dzialal. To tak przy okazji...
PROSZE O POMOC!
jest szansa, z reguly od tego sie zaczyna czyli wymiana zbiorniczka i plynu w pierwszej kolejnosci. Wadliwe zbiorniczki wystepowaly tez w 2.4. Jak nie pomoze to drazysz temat dalej, czyli pompa / magiel.
Jeczenie to na pewno jest pompa, skrzeczenie czyli efekt kanapy tesciowej przy kreceniu kol to maglownica.
Wymiana plynu i zbiorniczka w wielu przypadkach pomagala na jeczenie pompy. Magiel swoja droga mozesz miec do regeneracji jak skrzeczy, ale lepiej spytaj fachowca niech poslucha.
Uwazaj na kolor plynu, ja bym sugerowal CI jesli masz czerwnoy zostac przy czerwonym tylko wymienic go na nowy, jesli zielony to wymienic na zielony). Majac czerwony i maglownice ktora sie odzywa, lepiej nie wymieniac plynu na rzadszy (zielony) bo wtedy mozesz miec od razu magiel do regeneracji.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 24-10-2012 o 08:16