Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: AR159 1.9 JTM Libiaz

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR159

Domyślnie

Btw. autko ma faktycznie nabite 156 tys? W ogloszeniu jest 146, chyba jakas pomylka mala...

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Powiem Ci tak - gdybym miał taki model wystawiony za 36 tysięcy - zakładając, że mamy do czynienia z autem bezwypadkowym, serwisowanym, itp - i zaproponowałbyś mi za to auto 31 tysięcy, to w tym momencie rozmowa by się skończyła. Dla mnie dalsze poświęcanie Ci czasu byłoby jego stratą. I nie rozumiem podejścia takich ludzi jak Ty - jak auto będzie dobre, to ponarzekamy, zbijemy 15% ceny samochodu i będzie fajnie. Jak auto jest dobre, cena jest z gatunku niskich rynkowych - to nic nie uzasadnia (nawet własna logika, jak się dobrze nad tym zastanowisz) nie kupienia tego auta tylko dlatego, że ktoś Ci nie opuścił 4 czy 5 tysięcy z ceny wywoławczej. Chyba, że jesteś "łowcą okazji", którzy mają czas i nerwy na szukanie osób, do których los się nie uśmiechnął i muszą się szybko pozbyć auta.

A jak chcesz mieć super tanio kupioną furę i to jest jedyne kryterium, decydujące o zadowoleniu z zakupu - to na Allegro jest ich pełno, pół wielkopolski jest załadowanych takimi furami, że głowa mała, a ceny są zajebiste... Brać, jechać, targować, kupować...

Dość delikatnie to ująłeś.
    Jeszcze kopa w dupę na do widzenia.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał sebo18188 Zobacz post
    Takich aut jest pełno.
    Gdzie?
    W ogłoszeniach?!

90% aut na rynku to zajeżdżone szroty, gdzie malowanie na pół milimetra i licznik przekręcony na 100-200kkm to najmniejsze przewinienia.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Pawel_1979
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Dość delikatnie to ująłeś.
    Jeszcze kopa w dupę na do widzenia.
    dokładnie tak lepiej się nie da tego określić

- - - Updated - - -

A jesli chodzi o to targowanie to ja pisze jak jest i brzydko mowiac pier.... mnie to ile oni dali czy musieli dac za to auto
    a mnie by pier......lilo ile ty mi łaskawie chcesz zaproponować

- - - Updated - - -

tak czy siak sema czekamy na relację z oględzin

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR159

Domyślnie

No wlasnie, bo troche zapal mi oslablszczerze powiedziawszy - dzwonilem dzis o kolejne szczegoly i samochod jest z faktura VAT-marza. Wiem czym to pachnie, jest jakas szansa zeby w jakikolwiek sprawdzic czy VAT za te autko zostal zaplacony ( jak Tomek pisze, poprzednim wlascicielem jest firma z Belgii ).

Pawel_1979
    Gość

Domyślnie

czyli Tomek miał rację wałek z papierami

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR159

Domyślnie

Niestety, na to wyglada. Tak czy siak jade jutro na slask, zobacze te autko i jeszcze jedno. W sumie to jestem ciekaw jak to jest tam rozwiazane ( faktura zakupu, wlasiciel itp ). Szkoda troche.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto
    2 x Giulietta 1.4tb i 1.75qv, GT 3.2v6

Domyślnie

Tak jak ci wczesniej napisalem nie napalaj sie i ogladaj tez inne alfy. Tomku nie widze sensu dalszej rozmowy tutaj z tobą bo ty zawsze masz jakies tam swoje racje a ja swoje. Alf 159 jest do sprzedania duzo czy to z 2009roku czy tez 2008 czy 2010. Tyle z mojej strony.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Pawel_1979 Zobacz post
    dokładnie tak lepiej się nie da tego określić

- - - Updated - - -

a mnie by pier......lilo ile ty mi łaskawie chcesz zaproponować

- - - Updated - - -

tak czy siak sema czekamy na relację z oględzin
    No i pojechal bym dalej szukac bo nie ty jeden mialbys to konkretne auto do sprzedania, a ty bujał bys sie jeszcze dlugo z nim i bys co miesiac obnizal cene ostatecznie sprzedajac taniej niz ci poczatkowo proponowalem. Takie sa realia i takie mamy teraz czasy. Stan auta wazny jest bardzo ale cena tak samo

Pawel_1979
    Gość

Domyślnie

No i pojechal bym dalej szukac bo nie ty jeden mialbys to konkretne auto do sprzedania, a ty bujał bys sie jeszcze dlugo z nim i bys co miesiac obnizal cene ostatecznie sprzedajac taniej niz ci poczatkowo proponowalem. Takie sa realia i takie mamy teraz czasy. Stan auta wazny jest bardzo ale cena tak samo
    "pojechałbym", "bujałbyś" a zaraz po tobie pojawiłby sie normalny kupujący i dobilibyśmy targu i żylibyśmy długo i szczęśliwie a ty dalej zbierałbyś buty od sprzedajacych tyle w tym temacie. Pozdrawiam.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Przykład z życia - 3 lata temu kupowałem Thesis, po bardzo, bardzo długich poszukiwaniach.
    Okazało się, że egzemplarz najdroższy i o największym przebiegu w owym czasie (teraz dobija do 300kkm) spełnia moje oczekiwania. Nie targowałem się więc w nagrodę Sprzedający wyciągnął z garażu kilka nowych wahaczy (chyba 7 sztuk), których, gdybym się targował bym nawet nie zobaczył.
    Całkiem niedawno się dowiedziałem (wcześniej jakoś mnie to nie interesowało), ile kosztują wahacze do Thesis...
    Konkluzja - dobry samochód musi kosztować, chyba, że mamy do czynienia z przypadkiem losowym.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR159

Domyślnie

Mnostwo prawdy w tym co piszesz szerszen. Wlasnie dlatego postanowilem popytac sie na forum w/s tego ogloszenia - zbyt atrakcyjne mi sie wydawalo. Wiem bardzo dobrze, ze ja jakosc i solidnosc trzeba placic i jestem na to gotowy. AR159 podoba mi sie niesamowicie i nie chce kojarzyc z tym autem zadnych "przygod". Ostatecznie sam wybiore sie na zachod po wybranke ( taki mialem plan na poczatku, ale pomyslalem ze u nas znajde cos pewnego ), absolutnie nie zamierzam sie spieszyc z zakupem.