Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Kod do uruchomienia nawigacji

Użytkownik Znawca Avatar salatin
    Mieszka w
    ALBA
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.155 2.0 16V 97.

Domyślnie

Cytat Napisał renegade05 Zobacz post
    widze ze wywiazala sie rozmowa ,jesli nadal niedowiarkowie mowia ze nie trzeba, to sie zmobilizuje i zrobie foto mojej navi ..pozdro
    z ciekawosci jak mozesz zrob ta fotke
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
    166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.

155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
    164 3.0 V6 12v- Byla
    155 1.7 TS- Byla
    159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
    Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
    https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar jacekkaczorowsk
    Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    Alfa Romeo 159SW

Domyślnie

Witam mam podobny problem z tym, że mi ukradli zmieniarkę i navi, ale kod do radia i navi zostały. I teraz pytanie czy jak kupię czytnik navi na allegro to będzie działał na tym kodzie czy będzie problem ? Ato po FL.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał jacekkaczorowsk Zobacz post
    Witam mam podobny problem z tym, że mi ukradli zmieniarkę i navi, ale kod do radia i navi zostały. I teraz pytanie czy jak kupię czytnik navi na allegro to będzie działał na tym kodzie czy będzie problem ? Ato po FL.
    Nie będzie działał.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Maciekr17
    Gość

Domyślnie

HMMM To w końcu gdzie jest przechowywany kod do nawigacji ?? jest on w ICS czy w czytniku Navi w bagażniku?
    Kod do ICS posiadam ale do Navi Nie, i nie wiem czy może by wystarczyło wymienić czytnik w bagażniku na taki z Kodem albo zastosować inne Navi w bagażniku może na takie nie na płytki tylko coś innego np Karty SD albo wywalić z bagażnika całkowicie Navi i wmontować np Tel na androidzie + dobry elektryk co to podłączy + Programista co by zrobił sterowanie z ICS

Bo i Tak Niema Mapy Polski w Alfie 166 chyba że się mylę
    Ostatnio edytowane przez Maciekr17 ; 30-08-2012 o 19:27

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Cytat Napisał Maciekr17 Zobacz post
    zastosować inne Navi w bagażniku może na takie nie na płytki tylko coś innego np Karty SD albo wywalić z bagażnika całkowicie Navi i wmontować np Tel na androidzie + dobry elektryk co to podłączy + Programista co by zrobił sterowanie z ICS
    Hehe..poprawiłeś mi humor... poczytaj troszkę forum a zrozumiesz.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Maciekr17
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    Hehe..poprawiłeś mi humor... poczytaj troszkę forum a zrozumiesz.
    danus77 pytanie może i głupie ale odpowiedzi niema a na forum jest tysiące postów które nic nie wnoszą a to tylko proste pytanie czy navi jest modułem który jest w czytniku w bagażniku czy navi jest w ICS Bo jak pewnie wiesz wielki problem co wszyscy mają z kodem i piszą o kod do Radia jest błędem bo radio niema kodu tylko ICS możemy bez problemu wywalić oryginalne Radio i wmontować inne a kod i tak będzie potrzebny do ICS chyba ze ktoś nie chce ICS to można po przepinać kabelki od głośników i inne radio zagra tak samo jest z klimą na ICS tylko wyświetla nawet jak niemasz kodu to klima działa telefon też ale niemasz ICS to niemasz jak tym sterować to jak w hi-fi możesz mieć wszystko w jednym a możesz mieć wszystko osobno amplituner kasety itp
    Więc skoro wiemy że ICS to nie radio ani telefon tylko jak nazwa wskazuje (Integrated control system)który Komunikuje się z całym autem po szynie Can dla chcącego można by nawet błędy silnika z niego kasować kwestia zmiany oprogramowania lub sterować po ODBII ale nie w tym rzecz.

Jak widać na obrazku poniżej który przestawia kostkę czytnika w bagażniku widać że mamy (RGB) czyli obraz mamy też dźwięk mamy też {(TX i RX)TX Pasmo Transmisji RX Pasmo Odbioru} mamy też pin pod sterowanie Navi

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kostka_w_baganiku_956.jpg
Wyświetleń:	95
Rozmiar:	119.8 KB
ID:	67546

Więc jak łatwo się domyślić Navi niekoniecznie jest w ICS więc wydaje mi się że Kod do Navi może być tu albo tu i też wydaje mi się że zamiast navi mogę tam podłączyć byle co np kamerę cofania co mi tam ale tego nie-zrobię bo nie taki mój cel
    a pytanie tu czy tu nie oznacza ze od razu trzeba pisać nic niewnoszącą odpowiedz byle coś napisać i własnie dlatego nic nie mogę znaleźć na forum bo ktoś zadaje pytanie a dostaje zamiast odpowiedzi post który tylko zaśmieca forum i nawet jak ktoś kto po prostu wie odpowie na pytanie to i tak nikt nie znajdzie odpowiedzi bo bedzie jedno pytanie odpowiedzi że ktoś ma dobry humor 5tyś gdzieś tam pośrodku tego może ktoś odpowie
    Dlatego proszę o nienabijanie sobie byle posta napisać tylko niech napiszę ktoś kto wie a jak powszechnie wiadomo nie-każdy na wszystkim się zna

Ps
    Moim zdaniem ICS można by wywalić zostawić tylko radio dodać na wyświetlasz dotyk nabyć byle jaki tel z Androidem (bo łatwy programistyczne i praktycznie wszystko mamy a koszt niewielki nakładka dotykowa plus tel albo tablet i kilka kabelków) i mamy nawigacje radio i filmy możemy sobie oglądać i na internet-ku posiedzieć a i błędy z auta wykasować i wiele innych możliwości co nam daje Android od wujka Google co dał nam dar OPEN SOURCE a Android Jest na karnel`ah Takich jak to znamy doskonale z linuxa w dodatku większość potrzebnego oprogramowania ściągniemy za darmo z marketu,A wygląd ICS pozostaje taki sam jak był ale co ja tam wiem lepiej wybulić w ASO za koda do ICS około 300zł poczekać bo oni mają czas Parę Dni a jak w końcu dostaniemy koda do ICS to znowu musimy kombinować bo nam kodu do navi nie-dają wiec znowu zamawiamy w aso koda tym razem do navi która jest tak zajebista że może będzie wiedzieć gdzie jest Warszawa i tak oto tym sposobem stracimy w *** czasu jakby nie-mogli przesłać choć by faxem 4 cyferki nie dardy trza czekać i wybulić jak to w ASO
    Aha Sorry Zapomniałem dodać do tego był by potrzebny jakiś wzmacniacz na głośniki

Przypomnę pytanie gdzie jest navi ta co o kod prosi
    Ostatnio edytowane przez Maciekr17 ; 30-08-2012 o 21:51

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Kolego Maćku,
    chodzi o to że trochę cię ponosi ułańska fantazja. Były próby zrobienia czegoś z ICSem i póki co chyba tylko Markowi się udało dorobić osobne navi w schowku na podszybiu. Są też filmiki na youtubie z podłączonym DVD pod ICSa, da się to zrobić tak samo jak kamerę cofania.
    Ale sam ICS to dość skomplikowane urządzenie, o dokumentację trudno, do niedawna nie było nawet konkurencji dla zamiennika zmieniarki na karty SD. Przeróbka na ekran dotykowy to jakaś rzeźnia, a wywalając go i robiąc coś totalnie custom pozbawiasz się sterowania klimą (chyba że jakimś cudem rozkminisz protokół i dorobisz sterowanie).
    Koszt tego co mówisz myślę że można liczyć w tysiącach złotych, (głównie wiele godzin morderczej pracy nad rozkminieniem komunikacji ICSa z peryferiami), nikt czegoś takiego się nie podjął i raczej nie podejmie, ale życzę oczywiście powodzenia. Myślę, że gdybyś zbudował coś za rozsądne pieniądze to głodny byś nie chodził bo znaleźli by się chętni żeby to kupić.
    Generalnie średnio co pół roku pojawia się na forum ktoś nowy komu się nie chce czytać tego, co już koledzy dawno przerobili, no i rzuca takie koncepcje i się oburza jak ktoś go próbuje sprowadzić na ziemię .

P.S. bez urazy, ale używaj interpunkcji (no chociaż kropek) bo głowa odpada jak się czyta Twoje posty .
    moja była Bella...

Maciekr17
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Kolego Maćku,
    chodzi o to że trochę cię ponosi ułańska fantazja. Były próby zrobienia czegoś z ICSem i póki co chyba tylko Markowi się udało dorobić osobne navi w schowku na podszybiu. Są też filmiki na youtubie z podłączonym DVD pod ICSa, da się to zrobić tak samo jak kamerę cofania.
    Ale sam ICS to dość skomplikowane urządzenie, o dokumentację trudno, do niedawna nie było nawet konkurencji dla zamiennika zmieniarki na karty SD. Przeróbka na ekran dotykowy to jakaś rzeźnia, a wywalając go i robiąc coś totalnie custom pozbawiasz się sterowania klimą (chyba że jakimś cudem rozkminisz protokół i dorobisz sterowanie).
    Koszt tego co mówisz myślę że można liczyć w tysiącach złotych, (głównie wiele godzin morderczej pracy nad rozkminieniem komunikacji ICSa z peryferiami), nikt czegoś takiego się nie podjął i raczej nie podejmie, ale życzę oczywiście powodzenia. Myślę, że gdybyś zbudował coś za rozsądne pieniądze to głodny byś nie chodził bo znaleźli by się chętni żeby to kupić.
    Generalnie średnio co pół roku pojawia się na forum ktoś nowy komu się nie chce czytać tego, co już koledzy dawno przerobili, no i rzuca takie koncepcje i się oburza jak ktoś go próbuje sprowadzić na ziemię .

P.S. bez urazy, ale używaj interpunkcji (no chociaż kropek) bo głowa odpada jak się czyta Twoje posty .
    Spoko masz rację trochę mnie poniosło i zgodzę się z tobą że ICS to trudna sprawa dlatego bym się go pozbył a klimą można sterować bez ICS zarówno z guzików oryginalnych jak i też przez CAN choć by przez dobrze znane na forum programy ODB typu Fiat ecu scan i tym podobne co prawda w fiat ecu scan nie-wiem czy klimą posterujemy ale na pewno się do niej podłączymy ja osobiście wiem że przez mój Tel Samsung GT-I5700 i interfejs na BT bez problemu steruje klimą.
    Ale Tak w przypadku jak być my chcieli kombinować przy ICS to trudny temat bo niema skąd cokolwiek się dowiedzieć jak się okazuję innego czytnika nie podepniesz bo protokół komunikacji między czytnikiem a ICS występuje tylko w tym modelu i ciężko cokolwiek zdziałać dlatego pozbył bym się ICS i czytnika a obraz z kamerki na pewno wyszedł wam w paski hehe.
    ale mi nie o to chodzi porostu zdenerwował mnie temat z tym ICS co tak naprawdę idzie zastąpić w sumie niedużym kosztem porównywalnym z kosztem kodów za które musimy płacić w ASO i jeszcze musimy tyle czekać
    denerwujące dlatego taki pomysł w sumie nie taki trudny większość znaczy podłączenie żeby pokazywało spalanie mamy wyprowadzone w gniazdku do ICS a i tak możemy zastąpić przez ODBII a z dotykiem też by się dało można by wykorzystać z jakiegoś tableta.
    Ale mniejsza z tym potrzebny mi kod do navi i nie-wiem z czego wyciągnąć wsad czy z ICS czy czytnika
    I sorry za błędy interpunkcji i tak dalej ale jestem zmęczony bo przeglądając forum kilka godzin żeby znaleźć odpowiedz po-prostu mam dość w sumie pewnie szybciej wyciągną bym ICS zgrał wsad z ROMu i flasha i potem to samo z czytnikiem i pewnie w końcu cokolwiek bym się dowiedział czy tu czy tu a tak to się tylko wk******* i mam dość