145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
"Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.
ja dzisiaj dostalem alfecale zawieszenie i sprzeglo wymienione
oleje i filtry nowe
teraz super sie prowadzi
koszt? 2100 zl
wiec chyba nie tak zle
![]()
zna ktos moze jakas stronke gdzie sie pojawiaja alfy w kombi ? bo na donedeal-u to masakra jedna w miesiacu.. ;/
za ile poszla sie pochwalisz? czy tajemnica handlowa?
nie dziwota ze poszla wkoncu autko malina
Wkoncu sie wyspalem po podrozy. Nastepnym razem lece samolotem i robie paczke do PL, ta jazda mnie wykonczyla i jeszcze sztorm na promie, chyba nie bylo osoby ktora by nie ......gała![]()
Jak ja jechalem to remont byl ale autostrada nie byla zamknieta. Smiem twierdzic ze bez GPSu jedzie sie lepiej. Oczywiscie majac mapeWracalem przez Holyhead do Dublina, mysle ze to o wiele lepsze rozwiazanie niz Roslare. Dojazd do Holydead jest lepszy, jechalem od 5:30 do 11 - 600km 2x bramki 2,5 i 5,5 na M6 i wysiadka w Dublinie
Generalnie to najszybciej sie leci przez UK. No i promy placilem sam, nie bralem nic przez zadna firme, balem sie ze nie dojade
Koszt podrozy to 2x 200e i 2x 50e plus paliwo okolo 400e. Calkiem niezle biorac pod uwage ze bilety na samolot dla 4 osobowej rodziny potrafia kosztowac 1000e z oplatami i bagazami do ktorych nic nie mozna zabrac.
Jechalem dwiema trasami. Moim zdaniem najlepsza trasa;
Holyhead <->Dublin - Stena Line
Dunkierka <-> Dover - Norfolk Line - DFDS
ja niestety biletow nie moge juz zmienic :/ ale za to w UK nie placilem za zadna autostradepodroz powrotna bedzie spokojniejsza bo zatrzymujemy sie w amsterdamie na 2 dni
potem do calais i uk
za bilety promowe zaplacilem 320 euro
benzyna w jedna strone kosztowala mnie 200 euro
jeszcze powrot
mialem problemy w UK zeby placic karta irlandzka :/ nie dalo sie tez wyplacic zadnych funduszy z bankomatu....
belgijskie paliwo starczylo na ponad 1000 kmchyba maja najlepsze
przynajmniej w aucie wymienilem sporo.... zawieszenie cale, oleje, klocki, klima, opony nowe
jutro obraczkowanie![]()
to pozdrowienia w ostatnim dniu wolności![]()
żartGratulacje i pozdrowienia dla wybranki.
145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
"Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.