smuz dobrze mówi, nie będę powtarzał tego samego. Pamiętaj, że każdy Ci dobrze życzy.
smuz dobrze mówi, nie będę powtarzał tego samego. Pamiętaj, że każdy Ci dobrze życzy.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Ja bym nie kupił tej alfy ,ale ty jak chcesz .
Ja kupiłem alfę z 2000r za 20 tyś miała być w idealnym stanie i tak wyglądała myślałem sobie że dołożę jakieś tysiąc złoty i będzie okej gdy wsiadłem do alfy nie mogłę wysiąść bo od dawna była moim mażeniem , czy załuję nie ale dołożyłem już 5tyś , anaprawdę była zadbana , jeśli się zdecydujesz to będziesz musiał dołożyć kilka tysięcy czy warto zależy od ciebie czy kupujesz bo tani czy dla tego że chcesz mieć ten samochód , bo jeśli kochasz samochód to nie szkoda kasy na remont , ajak że tania to może będziesz żałował .
To już teraz wiem czemu mówicie ze naprawy Alf są takie drogie za rozrząd 1500 zł ???? ja ostatnio zmieniałem za pasek dwie rolki i pompę zapłaciłem 370 zł co prawda zmieniłem sam ale niech mechanik weźmie 300 zł ( moim zdaniem i tak drogo ) to mamy niecałę 700 zł - no chyba że liczymy koszty po cenach ASO to fakt będzie drogo ale wtedy trzeba to porównać z ASO innych marek i wyjdzie podobnie.Napisał ap2
To już teraz wiem czemu mówicie ze naprawy Alf są takie drogie za rozrząd 1500 zł ???? ja ostatnio zmieniałem za pasek dwie rolki i pompę zapłaciłem 370 zł co prawda zmieniłem sam ale niech mechanik weźmie 300 zł ( moim zdaniem i tak drogo ) to mamy niecałę 700 zł - no chyba że liczymy koszty po cenach ASO to fakt będzie drogo ale wtedy trzeba to porównać z ASO innych marek i wyjdzie podobnie.
Ja za wymianę rozrządu zapłaciłem 1400 zł a wymieniłem kompletny rozrząd tj rolka pasek napinacz pompa wodna pasek pomocniczy rolka i napinacz bez wariatora właśnie będę wymieniał więc jest nie prawdą że za 370zł wymieniłeś rozrząd bo wymieniłeś część rozrządu nie kompletny .
ktoś może napisać że wymienił rozrząd za 100zł bo wymienił pasek i to sam .
Jeżeli jeszcze nie dostrzegłeś różnicy to w temacie chodzi o silnik JTD i ja też taki mam a tam nie ma wariatora który znzcznie podraża koszt wymiany rozrządy zarówno pod wzglęm części jak i robocizny. Ja zmieniłem napinacz rolkę pompę wody i pasek - co jeszcze chciałbyś wymienić w rozrządzie JTD - pisząc że wymieniłem nie kompletny ??Napisał henekl
Tu masz przykładowe ceny :
Rozrząd:
http://www.allegro.pl/item385207424_...a_2_4_jtd.html
Pompa :
http://www.allegro.pl/item379861424_..._td_od_ss.html
lub troszkę droższa:
http://www.allegro.pl/item379861424_..._td_od_ss.html
Coś masz jeszcze do dodania ???
Chcesz mieć luksus za "kilka" złotych a tak się nie da. Jakiego byś nie wziął auta to za dobry egzemplarz trzeba zapłacić. W Polsce śmiem twierdzić że 1 na 100 wystawionych aut na alegro ma rzeczywisty opis, reszta to jakaś kpina. Alfy z podanego linka to nawet za połowe ceny bym nie wziął, bo mi by było wstyd tym jeźdić. Alfa jest specyficznym samochodem, zresztą to samo tyczy sie Lanci, posiadanie tego auta obliguje do czegoś, musisz dbać i słono czasem za to płacic. Alfa kupiona za "małe" pieniądze zrujnuje Twój budżet bardzo szybko, chyba że lubisz jeździć sztruclem. A tak jak napisało Ci kilka osób tutaj detale w oryginale nie kosztują 50 zł a w podrubie ich nie znajdziesz. Gdy kupowałem swoją Alfe w zeszłym roku też sie naszukałem i napodniecałem że za 23-24 tysiące sa prawie nowe igiełki, po kilku oględzinach stwierdziłem, że jednak poprzeczke cenowa rzeba podnieść i za faktycznie wypełnioną książke serwisową i dokładnie znaną histori auta to trzeba zapłacić. Jaki z tego porzytek? Taki że kosztowało "troszkę: więcej niż na allegro a po 50,tysiącach zrobionych w kilka miesięcy wymieniłem olej(klka razy of course) pompe oleju, przednie wahacze, rozrząd i gumy stabilizatora, a nie pół Alfy, jak by to Ciebie czekało. A nie jeżdże 50 na godzine, po południami, tylko auto służy mi do pracy. Przemyśl więc zakup alfy, przeanalizuj budżet, czy masz z dyche (10000zł) na dziwne wydatki przy Alfie
i jak już ją przypadkiem kupisz to nie zrób Alfacholikom wstydu naprawiając ją po jak najmniejszy kosztach.
bedgoys napisał ;
To już teraz wiem czemu mówicie ze naprawy Alf są takie drogie za rozrząd 1500 zł ??
więc czego piszesz takie słowa poddając wontpliwość ceny wymiany rozrządu , chuba że moja alfa 166 2.0 TS nie jest alfą tylko JTD 2.4 jest alfą .
A co do ceny nie twierdzę że jest drogo , tylko ty pisałeś ( że naprawy alfy są takie drogie )
Moze ja sie wtrace:Napisał Bedboys
-- napisalem ze wszystko co zalozylem bylo SKF lub Rouville a nie HART - nazwa stworzona na potrzeby marketingowe. Nie twierdze ze jest zle itp, itd, ale zaznaczylem co JA montowalem.
Poszczegolne ceny, jakie zaplacilem:
-- rolka rozrzadu + rolka napinajaca + pasek Gates == 280 PLN
-- pompa wody == 150 PLN
-- rolka napinajaca pasek urz. pomocniczych == 400 PLN
-- dwie rolki do paska urz. pomoc. == 200 PLN
-- robocizna == 250 PLN
Razem 1280 PLN + plyn chlodniczy, ktory ja mialem ale jak kupisz np Paraflu to jakies + 50 PLN
Wiesz, dla niektorych wymiana rorzadu to:
A) sam pasek
B) pasek i roki
C) wszystko to co jest zuzyte lub mozna przypuszczac ze nie dotrwa do nastepnej wymiany
I stad rozne opinie o cenach wymiany rozrzadu...
No nie wiem czy to "az" tak drogo... Z innego forum wiem ze wymiana rozrzadu w Mazdzie 6 w silniku diesla to 2500 PLN...To już teraz wiem czemu mówicie ze naprawy Alf są takie drogie za rozrząd 1500 zł ????
No to masz 700 PLN za rozrzad ale tam jest wiecej rolek (nie rorzadu), ktore moga kwalifikowac sie do wymiany - kosztuja one z napinaczem (JTD) jakies 600 PLN a zeby je wymienic trzeba zrobic robote ta sama co przy rozrzadzie. Chyba nie trudno zrozumiec, ze jesli sie tego nie robi samemu, to lepiej raz a porzadnie...ja ostatnio zmieniałem za pasek dwie rolki i pompę zapłaciłem 370 zł co prawda zmieniłem sam ale niech mechanik weźmie 300 zł ( moim zdaniem i tak drogo ) to mamy niecałę 700 zł![]()
rozrząd rozrządem a jak w takiej alfie jeszcze turbinka sie kończy, zawiecha do roboty itd![]()
zaniedbane wnetrze to pierdy bo to sobie mozna pozniej doprowadzic do idealu, wazne zeby mozna bylo samochodem bezstresowo jezdzic..