U mnie aktualnie sa Michelin 205/60R16 i w koleinach tez musze uwazac bo przy zmianie pasa auto nie jedzie do konca tam gdzie bym chcial.
ja mam Barum Bravuris 2 w rozmiarze 205/55/16 i nie zauwazylem zadnych problemow w koleinach.Zimowe mam o takim samym rozmiarze Sava Eskimo s3+
Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 01-09-2012 o 22:11
225/50/17 Jazda po drogach - trzeba uważać na nasze studzienki, ale generalnie jest znośnie.
W koleinach - jak już pisano, masakra. Czyli kierownica musi być trzymana pewnie. Na jakimś cudownym rondzie chyba w Łodzi, samochód dawał takie sygnały, że myślałem już, że mi koło odpadło.
A opon się kupuje, a nie dorywa - lepszy jakiś koreański wynalazek, niż "prawie nówka" renomowanej firmy, która cholera wie ile leżała i gdzie, ile krawężników zaliczyła itd.
225 50 17 i jest okjesli sa koleiny to niema dobrego rozmiaru
![]()
Heh, no to szału nie ma z tymi rozmiarami...
Ja obecnie mam 225/45/18, ale z racji tego, że mam dość szerokie felgi zastanawiam się nad 235/45/18 - jeździ ktoś z Was na takim rozmiarze, by móc coś powiedzieć na ten temat?
Pozdrawiam.
- Rafał
Na 18 calowych auto prezentuje się świetnie z oponami 225/18.Ja jak kupiłem auto założone były opony 235/45/17 i na nich bardzo żle się jeżdziło,szczególnie po koleinach.Opony sprzedałem i kupiłem na te same felgi opony 225/50/17 i okazało się że na nich jeżdzi się bardzo dobrze a różnica w szerokości jest niewielka.
U mnie 225/50/17 nie narzekam, koleiny to inna sprawa są lepsze i gorsze... ma ktoś doświadczenie z 235/40/19 bo nad takimi myślę...
Ja mam 235/35/19, oczywiście im większe koleiny tym gorzej. Poza tym jeździ się dostatecznie komfortowo, czasem serce zaboli jak wpadnę w jakąś dziurę, generalnie jednak imho wcale nie jest tak źle jak by to mogło się wydawać. Regularnie pokonuję trasę DK1/S1 przez pół Polski i jest ok.