Na zapytanie czy pasowałyby do Gtv otrzymałem odpowiedź:
"W GTV wszystko będzie działać. W załączniku podsyłam dodatkowe dokumentacje, które mogą być pomocne podczas montażu (rozpiska złącza sterownika silnika). Z tego złącza można pobrać sygnał prędkości ( pin 9 ) oraz sygnał do pomiaru zużycia paliwa (dowolny z pinów oznaczonych jako "Injector..."). Oba te sygnały można pobrać też bezpośrednio z osprzętu silnika, tj. z czujnika prędkości oraz dowolnego wtryskiwacza."
więc chyba się da to ogarnąć. Tylko ciekawe gdzie bym to upchnął w Gtv![]()
Nie da się bo interfejsy OBD na Blutooth to Euroscany, KKLa nie widziałem, a ze 145 ELM nie gada, musi być po linii K z przejściówką.
Choć zawsze miałem chęć podłączyć KKLa na stałe i wypuścić USB schowkiem
UKP ofc się da, tylko trzeba jakiś kurnik na niego, bo nie widzę za bardzo miejsca w desce, chyba że pod radiem, o ile nie ma tam już CB ^^
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 05-09-2012 o 00:09
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Ja mam zamontowany taki komputer i jestem zaskoczony dokładnością.Bardzo dobrze się spisuje, posiadam go ponad rok.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Czy Torqe i JTD będą działać z:
ELM 327 BEZPRZEWODOWY Bluetooth ELM327 OBD2
http://allegro.pl/elm-327-bezprzewod...581349261.html
![]()
Była: 156 1.9JTD SP3
Co do sygnału prędkości to czasami jest wyprowadzony do kostki radia, zeby radio grało głośniej jak sie szybciej jedzie. nie patrzylem u siebie, ale widzialem w jakims schemacie. jak nie z tego to poprostu podpiąć sie pod licznik, pod wejscie impulsowe.
Co do puszczenia kabli przez tunele wentylacyjne, wg mnie nie takie proste jak sie wydaje, zeby to wyciąć i uszczelnić na tyle zeby nie wiało gdzie nie potrzeba, ale może sie mylę.
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96