Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Temat: EMP Turbo Wrocław - moja droga przez mękę - Bella 2,4 JTD

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

Osobiście montowałem 3 krotnie turbiny regenerowane przez EMP i nigdy nie było z nimi problemów. Raz miałem klienta, który przyjechał z zamontowaną hybrydą zrobioną w EMP i nie osiągała wymaganego ciśnienia, jednak turbo montował sam, a przed umówionym terminem na zdiagnozowanie finalne problemu sprzedał auto. Osobiście nie mam z EMP żadnego doświadczenia, zawsze turbiny z regeneracji przywozili klienci, ale nie skarżyli się na termin wykonania usługi. To tyle mojej bezstronnej wypowiedzi
    iCAtronic - Elektronika samochodowa.
    Odczytywanie Mastercode z Navi Connect+, bezpieczna aktualizacja oprogramowania oraz naprawa nawigacji po nieudanej aktualizacji.
    http://www.icatronic.pl

Użytkownik Romeo Avatar Jacenty
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał iNTELL Zobacz post
    Raz miałem klienta, który przyjechał z zamontowaną hybrydą zrobioną w EMP i nie osiągała wymaganego ciśnienia, jednak turbo montował sam, a przed umówionym terminem na zdiagnozowanie finalne problemu sprzedał auto.
    sprzedaz auto po zregenerowaniu turbo chyba najlepiej pokazuje, ze trwalosc takiego zabiegu jest niestety nie za dluga, to sie tyczy regenerowania turbo generalnie, lepiej kupic nowe/uzywane

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Mnie interesuje regeneracja turbosprężarki firmy Garrett ze zmienną geometrią łopatek turbosprężarki. Prosze mi odpowiedziec na jakich częściach regenerujecie takie turbosprężarki?
    nie łudź się kolego, ze firmy w PL zajmujace sie regeneracja turbo robia to na czesciach innych niz chinskie

tak samo nie łudź się, ze gwarancja, ktora otrzymasz po regeneracji Ci sie przyda, uslyszysz ze nie reklamujemy bo "z winy klienta"

prosze nie odbierac mojego posta jako kontra wlasciciel pewnego zakladu regenerujacego z tego watku, ale ogolny post dot. regeneracji turbo przynajmniej w PL... zreszta na zachodzie raczej ludzie kupuja nowa fure

Użytkownik Rowerzysta Avatar mku1980
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    156 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Jacenty Zobacz post

tak samo nie łudź się, ze gwarancja, ktora otrzymasz po regeneracji Ci sie przyda, uslyszysz ze nie reklamujemy bo "z winy klienta"
    Niestety i tu się mylisz przykład z życia
    Firma z miasta x regenerowała mi turbo - po 1 roku padł wałek poszedł olej. Turbine zdjąłem zapakowałem i zawiozłem do firmy regenerującej w ostatni dzień udzielonej mi gwarancji - właściciel przyjął wziął numer i powiedział że będzie się kontaktował. Wieczorem o dziwo telefon info wałek w 2 częściach myślałem że już kolejny 1k na regeneracje pójdzie, ale jakie było moje zdziwienie kiedy kolejne zdanie które usłyszałem brzmiało "na jutro turbina będzie gotowa - reklamacja została uznana"

Więc nie pakujmy wszystkich do 1 worka

EMP-TURBO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Jacenty Zobacz post
    sprzedaz auto po zregenerowaniu turbo chyba najlepiej pokazuje, ze trwalosc takiego zabiegu jest niestety nie za dluga, to sie tyczy regenerowania turbo generalnie, lepiej kupic nowe/uzywane

nie łudź się kolego, ze firmy w PL zajmujace sie regeneracja turbo robia to na czesciach innych niz chinskie

prosze nie odbierac mojego posta jako kontra wlasciciel pewnego zakladu regenerujacego z tego watku, ale ogolny post dot. regeneracji turbo przynajmniej w PL... zreszta na zachodzie raczej ludzie kupuja nowa fure

ale co ma sprzedaż auta do trwałości regenerowanej turbosprężarki ? możesz to sprecyzować ? uważasz ,że każdy kto sprzedaje auto ,sprzedaje je z powodu padniętej turbosprężarki ?

kolejna sprawa to taka ,że co ma miejsce produkcji części do ich jakości ? czy zdajesz sobie sprawę ,że większość przemysłu motoryzacyjnego znanych marek ma właśnie fabryki w Chinach ? nie gniewaj się ,ale widzę ,że nie masz zbyt wiele pojęcia na temat rynku motoryzacyjnego .........
    .......dla mnie ważna jest jakość części ,a nie to gdzie zostały wyprodukowane ...............

- - - Updated - - -

tu wątek moich turbosprężarek z forum Fiata Coupe ,gdzie motory są trochę bardziej wysilone niż w alfie 2,4 JTD i jakoś moje turbosprężarki żyją trochę dłużej niż fabryczne ......... i co Ty na to kolego Jacenty ?

- - - Updated - - -

http://www.forum.fiatcoupe.pl/viewtopic.php?t=16622

Użytkownik Romeo Avatar Jacenty
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

hmm najlepiej niech kazdy czytelnik sam troche pogoogla i wyciagnie wnioski byl swego czasu na forum link do ciekawego artykulu pokazujacego problem regenerowanych turbosprezarek Garreta, zreszta to nie jest moja opinia tylko paru mechanikow z ktorymi na ten temat rozmawialem, a z czesci to podobno brytyjska firma melletta produkuje dobrej jakosci czesci.
    "co ma miejsce produkcji części do ich jakości" prosze nie zartowac sobie zreszta decyzja nalezy do uzytkownikow, ich turbosprezarki ich pieniadze