witam , a jak jest wyposażona 145 coure sprtivo ? czym się różni od innej? poza nalepka na desce![]()
witam , a jak jest wyposażona 145 coure sprtivo ? czym się różni od innej? poza nalepka na desce![]()
Tak jak żadna inna 145 - w końcu ktoś sobie dolepił Cuore Sportivo na desce![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Panowie, czy każda 145/146 ma taki duży promień skrętu? Ostatnio przejechałem się jedną sztuką i nie zmieściłem się w drogę do posesji skręcając w lewo. To już chyba Masterem MAXI lepiej bym skręcił a ten też nie grzeszy dobrym skrętem. I czy wspomaganie kierownicy jest dość słabe w porównaniu z innymi autami? Ta którą jeździłem miała zimówki 195 i było całkiem ciężko. W porównaniu z moim byłym trupem Volvo 460 nawet bardzo ciężko.
Jeszcze mam pytanie odnośnie odpalania JTD. Czy pali wam od razu, powiedzmy 1-2 obroty rozrusznika? Bo 145, którą oglądałem paliła dość długo, ok. 2-3 s kręcenia rozrusznikiem do momentu uruchomienia silnika. Mam doświadczenie jedynie z Masterem 2.8 dTi i w nim pali naprawdę od przysłowiowego strzała.
No i co z tą rudą? Oglądany egzemplarz rocznik '99 i niektóre elementy karoserii pod maską przerdzewiałe, całe podwozie rude, mocowanie McPhersona przerdzewiałe na wylot (!), podłoga łatana w kilku miejscach itd. Trzeba się liczyć, że większość raczej taka będzie czy wyjątki? Ok, zawsze mogę zapytać sprzedającego przed przyjazdem ale tego też pytałem i mówił, że żadnej rdzy nie maI tylko się przejechałem na Mazury
.
Proszę w miarę możliwości o odpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez Kieras ; 01-08-2012 o 20:56
Mają 10,5/11m, w zależności od wersji o ile pamiętam, tak więc jak na takie małe autko to bardzo duży
Ja mam TSa, pali w 2 obroty.
Ruda na 145, zwłaszcza krajowej, to norma, dokładnie tam gdzie napisałeś ^^ Lepiej kazać sobie wysłać dokładne zdjęcia podwozia, komory silnika, podłogi pod kanapą i w bagażniku - po tym widać w jakim stanie dana 145 jest.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
na włoskich rudej zero, nic.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
mam takie pytanie, alfa 145 różni się blacharsko przed i po lifcie? np drzwi błotniki? w swojej drzwi przerysowałem i zamierzam kupić całe , ładne niż malować - wyjdzie taniej, i jeszcze czy kolor zielony różni sie przed i po 99r?
sa inne zderzaki i chyba sie reszta nie zmienila
szukałem do swojej błotnika pod kolor i po 8miesiącach czynnego szukania znalazłem. w tym czasie obdzwoniłem wszystkie koloru niebieskiego/granatowego i żaden nie pasował pod kolor. znalazłem gdzieś jakąś bazę kolorów i 1 wypust 145/146 miał jakąś tam paletę kolorów do 97 albo 98roku a w momencie liftu w 99 paleta się zmieniła![]()
reasumując, tak, lift ma znaczenie na kolor![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
ciekawe czy zielen zmieniali
- - - Updated - - -
bo niby jak patrze na foty innych starszych modeli z przed liftu to raczej zielen jest b. podobna