Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: [156] Trzeszczenie w okolicahc amorów.

mojax
    Gość

Domyślnie

Dołącze się do tematu koledzy bo mam ten sam problem. Wahacze skrzypią mi jedynie przy przejeżdżaniu przez np progi zwalniające albo dużych uskokach. Podejrzewałem że może poliuretany na stablilizatorach ale widzę że to raczej problem wahaczy. Moje nie mają roku tak więc zastanawiam się jak jest z gwarancją? Widzę że większość kolegów też ma nowe wahacze więc może warto byłoby zastanowić się nad tym? Czy ktoś może już z tego korzystał? Jadę do mojego mechanika w tym tygodniu, sprawdzi mi wszystko i może coś poradzi.
    Dodam tylko że wymieniłem:
    Wachacze góra dół i gumy stabilizatora na poliuretany, do tego łączniki stabilizatora
    Łączniki stablizatora z tyłu, gumy stab tyl również na poliuretany oraz ostatnio tulejki z tyłu.
    Ogólnie tył się uspokoił i jest cichy ale mam drobne stuki w prawym przodzie i sławetne skrzypienie.
    Jeżeli ktoś ma pomysły co może stukać jeszcze z przodu to bardzo proszę o wskazówki.
    Pozdrawiam!

Użytkownik Świeżak Avatar Dario_83
    Mieszka w
    Jedlnia Letnisko
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 2008 AR 156 2.4 JTD 2003

Domyślnie

Nikt mi nie odpowiedział na moje pytanie czy jest jakaś różnica pomiędzy wahaczami, ale z tego co widzę jednak jest.

Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tacka
    Nic sie nie dzieje ale tez i nic mi sie nie zablokowalo ...powiem inaczej zrobilem juz troche kilometrometrow zreszta niewazne moj przyjaciel ktory zrobil kolo 170 tys 156 v6 a teraz trzaska kolejne km gta przy tym kocha alfy i prowadzi od lat komis przy polinarze czyli salonie alfa i fiat powiedzial mi gdy dzialo sie to u mnie daj sobie spokoj to oznacza tylko tyle ze wahacz nie jest juz nowy tylko uzywany i mimo ze mialem do przejechania pare dni pozniej 3000 km i mam zonke i mala coreczke pogonil mnie i mial racje bo do pierwszych luzow zrobilem kolo 5000tys a tak swoja droga nie znam sie moze ale 160 zl za aluminiowy wahacz to jakas smiesznie mala cena ...wiec skrzypi...POZDRAWIAM
    Znam Polinar, za czasów gwarancyjnych serwisowałem tam swoją poprzednią Alfę, bo tam też ją nabyłem.
    Nie bardzo rozumiem, z tego co piszesz, jest możliwość, że mój wahacz jest używany. Wątpię w to. Kupiłem go w sklepie, razem z drugim wahaczem (obie strony), zapakowane oryginalnie w opakowanie TRW (kupowałem też łączniki TRW), co do ceny to nie pamiętam tak naprawdę, musiałbym zerknąć na fakturę, ale wiem, że była to niezła cena, natomiast jest na 100% wykonany z aluminium. Zobaczymy jak się będzie sprawował. W sobotę kupiłem smar w sprayu firmy BOLL i psiknąłem na skrzypiące tuleje. Wczoraj przejechałem 300km i póki co jest OK. Zastanawiam się jednak, czy nie zareklamować tego wahacza... Co o tym myślisz? Pytam, bo lewy skrzypi, a prawy nie, a są kupione razem...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

mam pytanie do Ciebie Garos...mozesz mi podac dokladna nazwe tego smaru do łańcuchów motocyklowych,bo poszlam dzis do sklepu z czesciami i tlumacze i tlumacze i oni nie wiedza co ja mam na mysli...cos mi pokazali ale to zupelnie nie to o co pytalam. pomoz mi nie wiem jak juz mam im to tlumaczyc zeby samemu nie wyjsc na ufoludka-no bo baby niewiele wiedza, aha no i jeszcze ewentualnie ten silikon w sprayu moze wiesz jaki to moze byc,bo sama tez nie chce zawalic i kupic dziadostwa...dzieki z gory i pozdrawiam wszystkich... <piwo> a potem wypije za wasze zdrowie...
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

A tak wogole moze sie jeszcze okazac ze z czasem przestanie ci gadac ten wahacz ja nie do konca sugerowalem ze wahacz jest sciemniony czyli uzywany ...takiej opcji raczej nie ma ja raczej nie obrazajac nikogo twierdze ze firma trw to gowno nie firma a dobry aluminiowy wahacz to wydatek kolo 500 zl a nie 160 ...tyle to kosztuje gowniany stalowy wahacz do golfa 2 .Sama wartosc alumunium uzytego do odlania takiego wahacza jest wieksza niz gotowy produkt tak wiec...NO NIC POZDRAWIAM

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tacka
    ja raczej nie obrazajac nikogo twierdze ze firma trw to gowno nie firma
    Hm... TRW uchodzi za jedną z lepszych firm produkujących części zamienne i chyba nie jestem jedynym, który tak uważa...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Konik
    Gość

Domyślnie

Zwłaszcza, że wahacze kupione w ASO to właśnie nic innego jak TRW. Ja kupiłem Delphi za ~205zł za szt (trw były tańsze - sprawdź IC) i też skrzypią, mało tego skrzypiały zaraz po założeniu, czyli jak wyjeżdżałem z serwisu :/. Myśle że u mnie to co innego. W moim przypadku to raczej tył skrzypi, i to głównie na progach zwalniających.

Alanf
    Gość

Domyślnie

Okazłao się, ze jest to dolny wachacz... Wymieniłem na nowy marki Delphi, wyjechałem i jak narazie jest super zero hałasu

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał bija22
    mam pytanie do Ciebie Garos...mozesz mi podac dokladna nazwe tego smaru do łańcuchów motocyklowych
    poszukaj np.takiego http://www.sklep.motocykle.pl/index....t&prod_id=1401

Cytat Napisał bija22
    bo poszlam dzis do sklepu z czesciami i tlumacze i tlumacze i oni nie wiedza co ja mam na mysli...cos mi pokazali ale to zupelnie nie to o co pytalam.
    pewno to był typowy sklep z częściami do samochodów ?

Cytat Napisał bija22
    no bo baby niewiele wiedza
    eeeetam jak tak nie uważam,a czytając Twoje posty to wiedzę masz sporą o dobrą.Pozdrawiam

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD