Napisał Majka
potwierdzam na własnym przykładzie:wink: :wink:
Napisał Majka
potwierdzam na własnym przykładzie:wink: :wink:
jaki koszt i gdzie kupiłaś w naszym mieście ?Napisał Majka
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Kupiłam w sklepie Motip-u przy Kilińskiego. A koszt - ok. 35 PLN za 200g.Napisał Garos
Wasze samochody (patrząc w Ti Amo) są tak utrzymane, że jak zobaczyłam to wstyd mi się zrobiło. Postanowiłam moją upiększyć trochę. Na razie nie daje się do pokazania na stronie Klubu.
oj Majka,nie przesadzaj Twoja też napewno pięknie wygląda.Czekamy na fotki.Napisał Majka
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Oj Garos, będą fotki na pewno. Muszę wymienić zderzak przedni, ten jest trochę od dołu "połupany" i lampy mi parują. Niby nie widac, ale... Mam już zderzak i nowe lampy, ale patrząc na moje "super wybory" mechaników ... no może polecasz jakiś warsztat blacharsko-lakierniczy?Napisał Garos
polecam opis profesjonalnej renowacji lakieru, dużo fotek i opis użytych środków i narzędzi. Środki niezłe i "bella" też niezła![]()
tekst:
http://www.detailingworld.co.uk/foru...bbb737&t=54411
Mam do was pytanie może głupie ale powiedzcie mi jak się poleruje na mokro ?
No ... myjesz samochód lub element (spłukujesz piach, itp) i oklejasz ewentulne czarne listwy, żeby zapobiec, tzw.: kredowaniu, suszysz samochód. Możesz zacząć od papieru 2000 założonego na kostke korkową, który zamaczsz w wodzie, a następnie powtarzasz to samo papierem 2500. Potem zaczynasz polerowanie właściwe - polerujesz na mokro - czyli polewasz element wodą, nakładasz pastę i polerujesz, co trochę polewasz wodą element i znowu polerujesz. Niektórzy radzą dodawać do wody mydło - polerowanie na mokro na wodzie z mydłem. Ponoć wtedy nie powstają ryski, ale nie próbowałam. Na zwykłe mokro też nie powstają jak użyjesz dobrej pasty i odpowiedniego materiału do polerowania właśnie na mokro. Robiłam klapę bagażnika jak wyżej pastą G3. Najlepsza pasta do polerki (na mokro) jakiej używałam to FARECLA G3. Efekt super, zwłaszcza gdy użyjesz polerki!!!!Napisał Lesio
Ale może być inna pasta - większość past polerskich wymaga stosowania wody. Nie jest to reguła. Dlatego stosowna informacja musi być podana przez producenta na opakowaniu pasty.
Pozdrawiam
Moze jestem lamer, ale jak to jest mozliwe, ze polerka ma racje bytu jesli ktos ma (a moze wiekszosc modeli tak ma, tego nie wiem) hmm.. dwie warstwy lakieru: jeden kolor, drugi przezroczysty. Jak to wtedy wypolerowac?
I jeszcze takie pytanie: dlaczego kolor czerwony jest tak bardzo nie polecany przez lakiernikow? Ciezko o niego dbac?
Większość lakierów składa się z dwóch warstw (kolor i clar) polerujesz normalnie takm jak pisała Majka, polerowanie ma na celu likwidację nierówności i zmatowiałej warstwy. Co do czerwonego lakieru, to często zdaża się, że bardzo szybko blakną i to w sposób nierównomierny.