witam wszystkich... mam duży ... zgubiłem kulczyk do alfy... a milem tylko jeden... ma ktoś jakiś pomysł co w takim wyadku robić.... mam ksiazke serwisowa ... da się jakoś dorobić kluczyk... ???
witam wszystkich... mam duży ... zgubiłem kulczyk do alfy... a milem tylko jeden... ma ktoś jakiś pomysł co w takim wyadku robić.... mam ksiazke serwisowa ... da się jakoś dorobić kluczyk... ???
Witaj.
Możesz zamówić taki sam kluczyk w ASO co wiąże się z kosztem około 1000 PLN lub z jakiejś rozbitej Alfy kupić wszystkie zamki i stacyjkę oczywiście z kluczykami.
a co w takim wypadku z immobiliserem...
Komputer wysłać do programowego wycięcia immo a jedna wkładkę do dorabiacza kluczy i niech dorobi oryginalny kształt kluczyka.
dzwoniłem do ASO... wygląda to rak... mogą ściągnąć mi komplet kluczyków za około 2tys złotych plus kodowanie 150 zł...
auto oczywiście na lawecie... zapytałem sie go ile cene jednego kluczyka.. oczywiście połowa ceny...
ale powiedział mi również ze w momencie dorabiania kluczyka np nastapnego ten staje sie bezużyteczny...
wiedz zapytałem go co będzie wtedy np gdy przywiozę mu nowa stacyjkę wraz z kluczem od innej alfy.. powiedział mi że tak sie nie da... sam nie wiem... trochę to dziwnie wygląda...
Ja kupiłbym coś takiego: http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0...551411684.html
i po problemie w rozsądnych pieniądzach...
a co w takim wypadku z centralnym zamkiem???