Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Temat: ICS - podłączenie dodatkowego wzmacniacza

smuz
    Gość

Domyślnie ICS - podłączenie dodatkowego wzmacniacza

Koledzy takie mam pytanie do was ,czy jest jakis problem z podpieciem wzmakow do fabrycznego radyjka ,tzn czy wyjscia sa jakos opisane tak aby spokojnie podłaczyc wzmaki czy trzeba nastawić sie na kombinowanie i szukanie?

Moze ktos juz to rozkrecał, a ja wolalbym przed zabawa dowiedziec sie kilku info.

Mam wzmaki sony- one maja wtyki pasujace pod radyjka sony jednak z uwqai na harmonie panujaca we wnetrzu auta chcialbym wykorzystac juz istniejace cudo audio i podpiac podatkowe zrodlo mocy.

Jesli macie jakies wiadomosci w tym temacie badz sugestie prosze o ich prezentacje

Mikellino
    Gość

Domyślnie

z tyłu ICS masz wyście do wtyczki mini iso - i tam wyjście liniowe - wiem to jedynie z fotek bo tego jeszcze nie rozbierałem - ale kable i wzmaka można podłączyć w ten sposób no i do tego te głośniki, które można. Na razie rozpatruje jeszcze możliwości dołączenia dsp - ale najprościej jest zewnętrzny wzmak i głośniki z tego co wiem na dorabianych mdfach o średnicy ok 20cm. Ktoś pisał na forum że to dorabiał mdfy pod suby - może wrzuci jakiś wzór.
    W załączeniu tył ICSu.

jasiu486
    Gość

Domyślnie

tak jak wyzej napisal kolega sa tam kostki ( mini iso ) kupisz je na allegro za 10 zl. musisz sie tylko dostac do radia. najpierw wyciągasz panel od skrzyni biegów, mieszek jest na rzepy, zrywasz go od końa ( od ręcznego ) podnosisz go do góry, tam będa 2 metalowe blaszki które musisz odgiąć w strone lewarka, podnosisz wyżej i pociągasz do siebie, Z głowy ! teraz odpinasz kostki od zapalniczki, wlewu paliwa i esp. Teraz monitor tu trzeba uzyc troche siły zaczynasz od zatrzasków na dole, później boki, i góra, nie ciągnij do góry mocno bo pomiędzy plastikiem a ekranem navi są 2 małe śrubki, odkręcasz te śrubki i zdejmujesz panel, cała filozofia wyjęcia navi to 2 chude lecz sztywne pręciki które sa po bokach umieszczone równo na środku, zpinasz je i szarpiesz, pach ! wychodzi P z tyłu masz koski

smuz
    Gość

Domyślnie

Dzieki PAnowie za pomoc!!!!!!! pobawie sie z tym zobaczymy co wyjdzie dam znac co i jak

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl- okolice
    Auto
    166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM

Domyślnie

Opis złącz jest mniej więcej taki:
    C:
    1. line out LR
    2. line out RR
    3. line out GND
    4. line out LF
    5. line out RF
    6. sterowanie wzmacniacza
    Oczywiście to jest na kostkach mini ISO
    Na tej stronie można znaleźć wiele przydatnych informacji: http://www.studio24.prv.pl/
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	isoc3_111.gif
Wyświetleń:	1950
Rozmiar:	1.7 KB
ID:	3429  

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Ja mam pytanko z podobnej beczki, m. in. mam zwykłe ngłośnienie w mojej 166 w tylnej półce mam miejse na głośniki i szczerze mówiąc nie rozbierałem tego, moje pytanie brzmi: jakiego rozmiaru mozna tam włożyc głośniki i czy są już tam kable żeby tylo przykrećić głosniki i je pidpiąć, a nie puszczać przez całe auto ???
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

jasiu486
    Gość

Domyślnie

ja mialem oryginalne glosniki ale jakis debil jak sciagal półke to wyrwal z glosnikow kable i musialem je wymienic. wiec tak otwor na te glosniki jest niestandartowy niechce sklamac ale cos ok 19 cm ja kupilem 20 to byl najblizszy rozmiar ale niedam se glowy uciac bo poprostu poszedłem do sklepu ze starym i dobralem zeby byl mniej wiecej taki sam. glosniki musisz kupic typowo basowe bo wzmacniacz daje tylko sygnal basu bez sopranu. a teraz jak zdjac półke. musisz zdemontowac cala kanape, najpierw ta z dolu wyruwasz ja do góry bo jest na zatrzaskach później odkrecasz to na ktorej sie opierasz sa tam z dolu dwie sruby 13. później odkrec nakladki od pasow. półke odkrecasz od bagaznnika sa tam dwie sruby w bagazniku cos ok 10 takie zlote,powinny byc na nich takie male czarne gumki. no i jedna jeszcze sruba jest w apteczce w półce w samochodzie na imbus. półke wypchnij do góry zeby te sruby wyszly z bagaznika i cala półke ciagnij do siebie. no i tak bedziesz mial wszystko na wierzchu. mozliwe ze kupisz glosniki wyzsze od półki ale nizsze od maskownic glosnikow, ja tez takie kupilem ze magnesy byly wysoko wiec musialem wyciac troche półki ale nic później niewidac bo rakryjesz je tymi maskownicami. tylko nie kup za duzych glosników bo wzmacniacz ich nieuciagnie. pozdrawiam i dobrej zabawy

Mikellino
    Gość

Domyślnie

jak będziecie rozbierać tył - zróbcie jakieś szablony dla mdf pod 20cm głośniki i pomierzcie jak wysoki głośnik może tam wejść. Prośba taka bo skoro już ktoś rozbiera to to inni z tego skorzystają i przygotować się można do montażu.

tomim23
    Gość

Domyślnie

dobry pomysł ;//

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

A ja dalej nie rozumiem o co chodzi Mam wzmacniacz, zestaw głośników, sub oraz zwykłe radyjko. Radyjko i zestaw głośników będę montował żonie w aucie a mnie potrzebny jest tylko wzmacniacz oraz sub. Ale jak to połączyć to nie za bardzo wiem... W Hondzie położyłem dwie pary kabli sygnałowych idących od radia do wzmacniacza, a stamtąd już odchodziły przewody głośnikowe to każdej zwrotnicy. Jak mam podłączyć wzmacniacz do seryjnego radia? Zrozumiałem że kupuje mini ISO z gniazdami 2 lub 4 (w zależności od ilości kanałów na wzmaku) na zwykłe kable sygnałowe,wpinam je w ICS i mam podłączony wzmacniacz.

A co z przewodami do głośników? Nie rozkręcałem jeszcze ICSa więc nie wiem czy są tam już wpięte kostki ISO czy sygnał do głośników idzie jakimś innym kanałem?

Kiedy puszczę przewody z mostka wzmacniacza do suba będą mi grały wszystkie pozostałe głośniki? Muszę coś wypinać żeby się nie spaliło?

Mogę puścić kolejne dwa kable sygnałowe (wzmacniacz mam 4 kanałowy) i np podnieść moc głośników z przodu bądź z tyłu?

Czy ktoś wygłuszał już drzwi w 166? Ile mat APP potrzeba do wygłuszenia przednich oraz tylnych drzwi? Ma ktoś może schematy w jaki sposób ściągać boczki aby nic nie pourywać?