Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: [166] kluczyk - pilot - alarm help

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie [166] kluczyk - pilot - alarm help

piloty alarmu przestały działać

wczoraj zamknąłem auto a kiedy wróciłem i chciałem je otworzyć alarm ni wyłączył się a drzwi nie otworzyły się za pomocą pilota. Po oględzinach pilota zaobserwowałem że dioda na kluczyku nie świeci się po naciśnięciu przycisku. Pomyślałem - padły baterie - udałem się do iosku itd . po wymianie baterii to samo ... Pomyślałem że padł kluczyk.
    Na miejsce rzyjechała żona i przywiozła mi drugi kluczyk ... ztem zadowolony wciskam przycisk i .... lipa ... dioda na kluczyku się zaświeca ... tzn z pewnym ok 2s opóźnieniem ale jednak kluczyk sam w sobie działa. kilka ponownych wciśnięć i bez rezultatu.
    Zatem wsiadam do auta po otwarciu drzwi z zamka - oczywiście włącza się alarm wkładam kluczyk do stacyjki przekręcam zapłon alarm dezaktywuje się. Czyli ok.
    w domu zacząłem dumać i kombinować i o dziwo patrzę na drugi luczyk dioda w nim nie działa ... sprawdzam bezpieczniki wszystko ok . po włożeniu kluczyka do stacyjki dioda na kluczyku miga 4 razy. wyjmuje kluczyk dioda działa ale znowu z pewnym opóźnieniem
    na to chwilę w obydwu kluczykach baterie sprawne a centralka i alarm nie działają kluczyki nie emitują sygnałów świetlnych diodą.

jest możliwe że kluczyki się samoistnie wykodowały z systemu ? jak je teraz wkodować ? czy tylko aso ? czy jakieś sposoby są ? pomóżcie

provokator
    Gość

Domyślnie

no ale trochę dziwne że nawet diody się nie świecą... tymbardziej nieprawdopodobne że padły dwie baterie... no ale kupić nową zawsze można dla pewności kosztuje około 2zł

waldi
    Gość

Domyślnie

To nie baterie to zawiesza sie centralka sprawdz czy do centralki niedostaje sie woda od nagrzewnicy juz ten numer przerabialem pozdrawiam

zdziba
    Gość

Domyślnie

Witam , mam tę samą sytuacje.
    dioda w kluczyku zapala się lecz nie reaguje centrala.
    Też się zastanawiam, co ,gdzie ,do kogo ?

Użytkownik Świeżak Avatar czarek145
    Mieszka w
    Środa Wlkp.
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

dioda w kluczyku zapala się lecz nie reaguje centrala.
    Też się zastanawiam, co ,gdzie ,do kogo ?
    Ja mam to samo w mojej 145.
    Centralny z kluczyka działa a na pilota nie reaguje, choć pilot jest sprawny.
    Jak uda Wam się dojść co jest powodem to dajcie znać.
    pozdrawiam

goofy2
    Gość

Domyślnie

A ja podepnę się pod temat!
    Mój problem jt natury czysto ergonomicznej. Mianowicie poprzedni właściciel założył alarm, tylko nie zestroil go z kluczykiem. Wszystkie drzwi odryglowuja sie z pilota ale musze miec i pilot i kluczyk. I tu moje pytanie czy da sie zrobic tak zeby alarm zalaczal sie z kuczyka !? Abym musial nosic tylko kluczyk a nie dwa gadżety!?

Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Ja w mojej 166 mam też drobny problem z centralnym zamkiem.
    Mam pilot wbuowany w kluczyk i raz na jakies 10 zamknięć auta jedno się nie udaje tzn. alarm sie włącza dzwi zamykają się ale odrazu otwierają zauwazyłem ze gdy zaistnieje taka sytuacja to zamek kierowcy wogole nie reaguje, jak juz sie spierniczy to wogóle nie da się zamknąc z pilota procedura "naprawy" wygląda tak że zamkne auto normalnie kluczykiem po czym juz wzystko działa normalnie przez jakies 7- 10 otwarć auta a potem lipa, ma ktoś jakis pomysł ???
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

siłownik w drzwiach padł ... wymienic i po sprawie

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał blackalfa166
    siłownik w drzwiach padł ... wymienic i po sprawie
    Myślisz że to siłlownik zamka ???
    Jak przekrece klouczykiem raz to potem znowu działa wszystko jak nalezy przez jakis czas :|
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

darino23
    Gość

Domyślnie

A gdzie jest w alfie sterownik zamka ???