Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Temat: Pytanie (znaczki na klapie)

Piciek
    Gość

Domyślnie Pytanie (znaczki na klapie)

Czy ktos moglby wytlumaczyc mi od czego zalezy, ze na niektorych Alfuniach np. na mojej nie ma zadnych oznaczen na klapie z tylu, co do modelu (156), a u niektorych oczywiscie sa i czasami dodatkowo z pojemnoscia. Czy Ci ktorzy maja znaczki zalozyli je sami? Bo z tego co mi wiadomo u mnie nie bylo jej od nowosci (a przynajmniej nie ma sladu po znaczkach).

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Zależy to od tego, czy pierwszy właściciel zażyczył sobie, żeby ich nie było, podczas kupna. Ewentualnie któryś kolejny mógł je zdjąc.

Aha. Chyba lepiej doprecyzowac tytuł tematu.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Piciek
    Czy Ci ktorzy maja znaczki zalozyli je sami? Bo z tego co mi wiadomo u mnie nie bylo jej od nowosci (a przynajmniej nie ma sladu po znaczkach).
    Wg mnie ktoś je zdjął - jakieś oznaczenia powinny być. tak myslę. To, że nie ma śladu o niczym, nie świadczy - wystarczy klapę wypolerować troszkę po zdjęciu napisu. I śladu nie ma.

Spirit
    Gość

Domyślnie

W mojej poprzedniej Alfie 156, na klapie miałem znaczki: 156, 2.0 i T.SPARK, przy czym jak dałem auto do lakiernika to albo mi zakosił albo zniszczył 2.0 ale skapnołem się dopiero po 2 miesiącach jak poszedłem do niego się zapytać to okazało się już pracuje w Holandii

Piciek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Spirit
    W mojej poprzedniej Alfie 156, na klapie miałem znaczki: 156, 2.0 i T.SPARK,
    No wlasnie a ja ich nie mam, a naprawde twierdze ze ich tam nie bylo od nowosci. Chyba ze ja sie myle Ale kolega bimski napisal ze rzeczywiscie moglo ich nie byc od nowosci
    Cytat Napisał bimski
    Zależy to od tego, czy pierwszy właściciel zażyczył sobie, żeby ich nie było, podczas kupna

Spirit
    Gość

Domyślnie

Zapomniałem dodać że przy mojej pierwszej 156 też nie miałem żadnego znaczka , ale nawet się cieszyłem z tego powodu, bo jak na światłach podjeżdżał ktoś od tyłu i stawał obok to nie wiedział co może kryć się u mnie pod maską, może 1.6 a może 2.5 :twisted: i wolał się nie ścigać przeważnie, ale też było paru śmiałków którzy niestety nie dali rady :twisted:

Kosiar
    Gość

Domyślnie

podczas kupna można było za dodatkową opłatą zażyczyć sobie aby oznaczen nie było , taka opcja występuje też w nowych alfach np 159 ..

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    podczas kupna można było za dodatkową opłatą zażyczyć sobie aby oznaczen nie było , taka opcja występuje też w nowych alfach np 159 ..
    Ale po co?

Spirit
    Gość

Domyślnie

No właśnie bez sensu, to powinno się płacić za to żeby przykleili znaczki a nie za to żeby odkleili. No i tak jak mówiła "Majka", jaki jest w tym sens?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Spirit
    No właśnie bez sensu
    Znaczy się autoryzowany demontaż znaków firmowych. Ja mogę te znaczki zdjąć FREE... ale bez autoryzacji... Tak na poważnie to nie sądzę, by samodzielne zdjęcie znaków np.: zabierało gwarancję. Ale może się mylę - wszak nie mam nowej alfy.