Ja również dostałem dwa komplety do 156 i 166 ,niestety do 166 stopery nie pasują otworami do wykładziny w aucie
ogólnie dywaniki są super, ale.........z tymi stoperami lekka lipaSKORO DEDYKOWANE TO CHYBA POWINNO PSAOWAĆ
CLASSIC
PREMIUM
bez róznicy mi to
Ja również dostałem dwa komplety do 156 i 166 ,niestety do 166 stopery nie pasują otworami do wykładziny w aucie
ogólnie dywaniki są super, ale.........z tymi stoperami lekka lipaSKORO DEDYKOWANE TO CHYBA POWINNO PSAOWAĆ
szkoda że nie ma gumowych ;/
Czyli rozumiem że w 156 też masz jakieś swoje wkręty w podłodze i tam dywaniki pasują?? A może jednak nie masz tam żadnych wkrętów i dywaniki w 156 montujesz za pomocą wkrętów dołączonych do paczki z dywanikami? To co kto ma aktualnie w podłodze to nie ma znaczenia, z tego co sie orientuję to tylko w AR 166 był seryjnie montowane stopery w podłodze /może w nowych Alfach też tak jest, nie wiem/ ale nigdzie nie było napisane że nasze dywaniki pasują do seryjnych stoperów. Są dopasowane idealnie kształtem do podłogi, jest mowa o wymiarach ale nie o stoperach. Powiem więcej - jest adnotacja że do każdego kompletu dołączone są 4 wkręty do przytwierdzenia dywaników do podłogi więc to chyba już powinno dawać do myślenia a w razie niepewności zawsze można było zapytać.
w 156 nie mam zadnych stoperów wiec uważam że pasuja.Natomiast w 166 są fabryczne i trochę sie mijają z tymi które dostałem.Ogólnie nie jest to jakiś dramat - szkoda tylko dziurawić dywan skoro są już fabryczne otwory.Ale nie zgłaszam żadnych reklamacji- to tylko moje subiektywne odczucie.
WYGLĄDAJĄ ZAJEBIŚCIE!
Hejka,
Jak tam w Waszych GTV? wyjąłem oryginały i porównałem z klubowymi, różnią się kształtem z przodu na + dla klubowych (kierowcy idealnie dopasowany, nieco dłuższy, pasażera z przodu ciut za szeroki ale to nie problem) i z tyłu na + dla oryginałów, chyba GTV do 98 ma inny kształt tylnej podłogi.
Wykonanie budzi respekt.
W 147 mam z przodu już 3 mocowania (stopery), którymi jest przytwierdzona wykładzina (nie dywaniki, które są obecnie - stare). Do tych miejsc nie pasują otwory na stopery w nowych dywanikach. Można jakoś usunąć stare stopery z wykładziny? Szkoda, żeby wyginały i psuły nowe dywaniki.
Pewnie że można a nawet trzeba, ja tak samo robiłem u siebie że stare wkręty usuwałem i mocowałem nowe. Z tym że te stare które miałem nie były oryginalne bo z tego co wiem w AR 147 jak i 156 nie było w podłodze oryginalnie montowanych mocowań. tylko w AR 166 takowe były. Zresztą co to za kłopot usunąć stare i wkręcić nowe? Nawet jeśli po starych pozostanie dziura to przecież i tak przykryta będzie dywanikiem klubowym... kompletnie nie rozumiem w czym problem.
Jakiś rok temu zakupiłem do swej 156 dywaniki Premium, ale po roku i 10 tkm przejechanych - mój dywanik (kierowcy) wg. mnie przeżyje jeszcze max rok ze względów estetycznych, poprostu zaczyna sie rozpadac i to przy ograniczonej eksploatacji i dbaniu o nie (czyszczenie i odkurzanie praktycznie co tydzień), to mimo to zaczyna sie najnormalniej rozpadac co mnie wkurza... Producent zrobił nas chyba w konia wciskając na ileś tam sztuk dywaników ala "Premium"... bo jak to wg. nich ma byc premuim, to strach pomyślec jak by wyglądały te zwykle...
majster nie przesadzałbym z tą tylko roczną trwałością, ja swoje mam ponad rok i też ponad 10 tyś km, owszem są ślad użytkowania, odciśnięta pięta na dywaniku kierowcy ale nie ma mowy o jakichś przetarciach na wylot czy rozpadaniu się.. w ogólnie nie wiem co masz na myśli pisząc że sie rozpada.. co szwy Ci sie prują ?![]()