Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Alfa 159 1.9 JTDM vs Ford Mondeo 2.0 TDCI

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Mondeo IV gen to fajne autko.
    W porównaniu do wersji III to przepaść. Większa przepaść niż między 156 a 159.
    W polsce to auto głównie przedstawicieli handlowych wiec warto sprawdzić historię.
    Jak masz pewną sztukę to nie ma się co wahać.
    Ładne/brzydkie to kwestia gustu.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi.

Mówiąc szczerze, faktycznie ilość miejsca z tyłu w Alfie to jest dla mnie jej największy minus. Autko chciałbym kupić już takie "pod rodzinę" więc, każdy cm przestrzeni z biegiem lat może okazywać się "na wagę złota" . Miałem przyjemność jeździł zarówno Alfą jak i Mondkiem i silnik w Alfie zrobił na mnie lepsze wrażenie, Mondeo wydaje się bardziej ociężałe, ale słyszałem właśnie, że warto ten silnik zawirusować i samochód zapewnia wówczas bardzo przyzwoite osiągi.

Jeśli chodzi o właściwości jezdne - poziom Forda w zupełności mi wystarcza, wyszalałem się już, a kombi raczej nikt nie kupuje, aby pokonywać zakręty "bokiem" ;-), więc akurat różnica w trakcji na korzyść Alfy jest tutaj mało istotna.

Jest jeszcze trzecia kwestia - uroda samochodu - no cóż, jak patrzy się na Alfę na dobre feldze to jest to samochód, obok którego obojętnie przejść się nie da, do tego deska rozdzielcza, wnętrze- samochód ma to "coś".

Mimo wszystko dziękuję, za obiektywne i rzeczowe odpowiedzi - bardzo mi pomogliście

A czy ktoś z Was, kto para się sprowadzaniem samochodów, jest mi w stanie powiedzieć z jakimi kwotami (ze wszystkimi opłatami) powinienem się liczyć, gdyby chciał sprowadzić autko w dobrej opcji (navi + ewentualnie skóra, podgrzewany "tyłek") rocznik min. 2008, przebieg w granicach 100 - 125 tys. Ile kosztowałaby taka Alfa z omawianym silnikiem i "Mundek" mniej więcej.

Z góry dziękuję za odp.

Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Jak chcesz zobaczyć ile kosztują realnie auta (nie okazje od mistrza kowalstwa) to zaglądnij na autka.pl (TomekKRK). U niego co chwila pojawiają się nowe alfy. W ofercie ma ich kilkanaście.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał jarzabek Zobacz post
    Jak chcesz zobaczyć ile kosztują realnie auta (nie okazje od mistrza kowalstwa) to zaglądnij na autka.pl (TomekKRK). U niego co chwila pojawiają się nowe alfy. W ofercie ma ich kilkanaście.
    Wielkie dzięki, teraz pytanie ile realnie trzeba policzyć za podobne Mondeo, bo ceny z polskich portali są tak różnorodne, że chyba nie ma sensu nawet na nie patrzeć...

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Uważam że w kwocie 40-42 tys zł znajdzie się dobry egzemplarz.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał mar0s Zobacz post
    Wielkie dzięki, teraz pytanie ile realnie trzeba policzyć za podobne Mondeo, bo ceny z polskich portali są tak różnorodne, że chyba nie ma sensu nawet na nie patrzeć...

Pozdrawiam
    Realnie to z 10% więcej, niż za z porównywalną 159.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia