Centralny zamek pilot problem

evomarkos

Nowy
Auto
Saab 9-5 Alfa romeo 156 2.4 jtd
Witam mój problem polega na tym że kupiłem alfe romeo 156 z 1999r i nie działał zamek z pilota. Kluczykiem normalnie wszystkie 4 drzwi się otwierają
Myślałem że to tylko bateria bo nie paliła sie dioda przy wciskaniu ale kiedy zabrałem się za wymianę i rozkręciłem kluczyk w środku nie było nic tylko jakaś sprężynka i blaszka.
Co mam teraz zrobić jak zaprogramować żeby działało z pilota otwieranie skoro nie mam starego nadajnika czy jak się to zwie pozdrawiam.

Skoro pilot to tylko atrapa to nie czeka Cię nic innego jak wymiana centralki na nowy, bądź poszukiwanie centralki i kodowanie nowych pilotów.

No chyba, że kupisz taki uniwersalny pilocik który jest samouczący, z tym, że musisz sprawdzić czy będzie kompatybilny z centralką (czy będą szły na tej samej częstotliwości)
ewentualnie wymiana centralki na inną, ja zastanawiam się nad np: taką :)

Ostatnia edycja:
Czyli jak zakupie ten zestawik i podłącze to będzie działać wszystko. Czy to co pisałes z tą częstotliwością to chodzi o ten zestaw.

Czy to co pisałes z tą częstotliwością to chodzi o ten zestaw.

Nie po prostu różne piloty pracują na różnym zakresie pasma częstotliwości, uniwersalne powinny się dopasować, ale jednak bywają od tego wyjątki. To tak jak z uniwersalnym pilotem do telewizora nie z każdym TV będzie działał jak należy.

Dokładnie o to mi chodziło. Kolega wytłumaczył tak jak ja chciałem:)
Jeżeli kupisz zestawem, to nie będzie problemu, jedynie może być problem z dopasowaniem jakiegoś "uniwersalnego" pilotu.

Amortyzatory
Powrót