Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Temat: Pytanie (znaczki na klapie)

Rudolf
    Gość

Domyślnie

Istnieje opcja nie umieszczania oznaczeń na tylnej klapie i kosztuje ona 0 zł.
    Gdyby się płaciło za nieumieszczanie oznaczeń to był by to straszny absurd :mrgreen:
    Odwrotnie jest w np Ferrari gdzie za znaczek z konikiem na błotniku płaci się kilkaset euro

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał Rudolf
    Istnieje opcja nie umieszczania oznaczeń na tylnej klapie i kosztuje ona 0 zł.
    Gdyby się płaciło za nieumieszczanie oznaczeń to był by to straszny absurd :mrgreen:
    Odwrotnie jest w np Ferrari gdzie za znaczek z konikiem na błotniku płaci się kilkaset euro
    Dokładnie tak. Mój tata zażyczył sobie przy kupowaniu skody superb, żeby zdjęli wszystkie oznaczenia. Dużo osób teraz myli ją z octavią, a inni asekuracyjnie pytają 'co to za model?'.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

adasco
    Gość

Domyślnie

Hm... brak znaczkow moze tez oznaczac podzwonna przeszlosc auta.
    Albo walnietego wlasciciela. Przykladowo, z mojej znaczki odkleilem zaraz po zakupie. Zaczynaly oblazic i zle to wygladalo, chyba im zaszkodzila myjnia automatyczna. Potem mialem zajawke, zeby dokleic 1,4 albo 1,6 (realniej) - ale mi przeszlo. Mam bez nzaczkow i tak mi sie podoba. Jesli nie masz parcia na znaczki, to nie przyklejaj

M@T
    Gość

Domyślnie

Ja w swojej miałem wszystkie oznaczenia tzn 159 1.9 JTDm, z tego co się dowiedziałem to je zakładają dopiero w salonie a nie w fabryce. U mnie 1.9 krzywo przykleili, 5 minut i informacji o pojemności juz nie ma, za to mój kolega wolał jechać ze swoim Audi do serwisu i zapłacić 30zł za ściągnięcie. Majka gwarancji za to nie zabierają
    pzdr

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał M@T
    Majka gwarancji za to nie zabierają
    wiem, tak samo jak nie zabierają za naklejenie niezgodnych z danymi fabrycznymi. To był mały sarkazm z mojej strony...

Cytat Napisał adasco
    Hm... brak znaczkow moze tez oznaczac podzwonna przeszlosc auta.
    Lub mały "tunning optyczny"...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Olaf3276
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    145 1.6 TS a jednak jest dalej :), g 1.4 MA

Domyślnie

Ja na swojej od nowości tez nie mialem oznaczeń. Zresztą jak kupowalismy nowy samochód to też zrezygnowałem z oznaczeń na klapie bagażnika. I to nie dlatego abym sie wstydził czym jadę. Kiedyś miałem przygodę że ktoś wcisnął nóż pod znaczek i chcvial oderwać. Znaczek się ostał a temu komuś pękł scyzoryk i część ostrza zostala pod znaczkiem oczywiście rysując go. Aby nie kusić wybieram samochody bez onaczeń szczególnie że za tę opcję nic sie nie płaci Pozdrawiam wszystkich
    145 1.6TS a jednak dalej jest
    AR G. 1.4 MA

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

u mnie byly wszystkie czyli 156 plus pojemnosc ilosc zaworow ale 2 czajniki wrzatku bo tak sie to robi powolutkie odklejanie i towarzyszace temu parzenie sobie palcow i po wszystkim znaczkow nie ma i nie ma sladu nic nie trzeba polerowac kombinowac...ale zdaza sie ze mozna kupujac zamowic bez znaczkow ...nie wiem jak w polskich salonach ale na zach na pewno ...

Kosiar
    Gość

Domyślnie

a ja sie zastnawiam czy bym nie zdjąć napisu 2.0 i T.SPARK i zostawić samo 156 jakoś za duzo tego jak dla mnie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    jakoś za duzo tego jak dla mnie
    Czyli kolejny raz subiektywne względy estetyczne. Znaczy - tunning optyczny. Rozumiem względy praktyczne - jak są zniszczone, zdejmujemy - ale gdybyście chcieli je mieć na klapie to można kupić nowe i nakleić w stosownym miejscu.

Z drugiej strony - dlaczego tylko napisy są ściągane.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Ja sam zerwałem opisy V6 i zamierzam nakleić Twin Spark
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi