Powiem tak < chała > i to jeszcze selspeed najgorszy chłam jaki może być za przeproszeniem . Przeskoczyłbym bez chwili zastanowienia na bardziej męski boxerek w 145Napisał apa-sf
Powiem tak < chała > i to jeszcze selspeed najgorszy chłam jaki może być za przeproszeniem . Przeskoczyłbym bez chwili zastanowienia na bardziej męski boxerek w 145Napisał apa-sf
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Masz rację 75andrew155 również bym się nie zmienił tym bardziej jeśli to AR147 byłby z silnikiem TS. BOXER może i ma gorsze osiągi, ale AR145 z tym silnikiem jest samochodem może jeszcze nie kultowym, ale na pewno z charakterem.Napisał 75andrew155
Pomijając to co napisałem wyżej u mnie w mieście (nie wiem jak jest gdzie indziej) posiadaczami AR147 są zazwyczaj (nie mam najmniejszego zamiaru nikogo obrazić) ignoranci nie mającymi zielonego pojęcia o potrzebach samochodu - synusiowie bgogatych tatusiów, którzy kupują właśnie ten model żeby trochę poszaleć, poszpanować i opchnąć komuś, kto będzie ładował ciężkie pieniądze, aby doprowadzić auto to porzątku. Bardzo bym więc uważał za zakup AR147 po tzw. okazyjnej cenie. Warto zwrócić również uwagę na ceny części, które do AR147 są sporo wyższe niż do AR145 ;//
Wracając do tematu konserwacji podwozi - jak kształtują się ceny tego rodzaju usług :?:
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
A ja mam pytanko może nie zbyt mądre dla Was, ale czy warto kupić alfę 145 na czarnych blachach ?
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
Nie zabijaj robaczka
O to mi chodziło ! Czytałem kiedyś że warto szukać samochodu z czarnymi blachami tylko nie wiem jak to ma się do Alf bo wiadomo delikatniejsze zawieszenie ! A z przerejestrowaniem to jasne że dostanę białe blachy.
A że ma być to mój pierwszy samochód wolałem się zapytać
Widziałem na allegro kilka 145 z czarnymi blachami, były zaniedbane, w gazie i z kiepskim wyposażeniem...
Jeśli już miałbym szukać to z blachą biało-czerwoną od pierwszego właściciela i takie już łatwiej znaleźć. (takie tablice były wydawane od 01.05.00)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez 145Q ; 26-06-2009 o 18:12
Ta Alfa którą znalazłem jest z 98 roku , nie zagazowana z silnikiem 1.4 TS. Z zewnątrz wygląda na zdrową w środku też jest zadbana nie sprawdzałem co prawda zawieszenia ale silnik chodzi cicho wszystko działa jak należy tylko właśnie zawieszenie zostało do sprawdzenia. Jedno jest pewne nie chcę innego samochodu niż Alfa Romeo ! Dlatego cały czas szukam !
Cześć,
Przymierzam się do zakupu 145tki, spodobała mi się jedna sztuka, wersja 1.9TD. Auto jest od handlarza, co mnie trochę martwi, ale do rzeczy.
1. Wg licznika ma 165tyś, a przy mocniejszym wciśnięciu gazu z wydechu wydobywa się krótkotrwale czarny dym. Czy przy takim przebiegu to normalne?
2. Po prawej stronie na końcu wałka rozrządu spod okrągłego elementu wycieka olej (zaznaczyłem to miejsce na obrazku poniżej).
Czy świadczy to o uszkodzonej uszczelce, czy jest to coś poważniejszego?
3. Zderzaki nie są pomalowane (ani całe, ani fragmenty). Czy była taka wersja, czy wskazuje to na wymienione zderzaki?
4. Na klapie jest emblemat 2.0 TD, a silnik to 1.9. Czy tak alfa oznaczała te silniki, czy coś tu jest kombinowane?
P.S. Czy jest ktoś z Olkusza, bądź okolic, komu chciałoby się podskoczyć ze mną obejrzeć to auto fachowym okiem?
Czekam na odpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez focuspl ; 12-07-2009 o 23:20
Pamiętam iż kiedyś to odkrywało się korek wlewu oleju i jeżeli dmuchał olejem to znaczy że już zjechany. Teraz chyba w nowszych dieslach nie można tak sprawdzić chyba że się mylę
A najlepiej zrobisz zabierając ja do Warsztatu i wszystko się dowiesz. I przy okazji dowiesz się ewentualne koszty naprawy. Jak handlarz nie pozwoli to daruj sobie ta ALFĘ!!!!!
Ostatnio edytowane przez Varrels ; 13-07-2009 o 10:26