Może dlatego że od sprzedaży samochodów jest na forum dział bazar
Jakie elementy wykonania wnętrza są w A4 lepsze od 159? Proszę potraktować to pytanie bez podtekstów. Miałem okazję tydzień spędzić w A4 wersja "bieda", teraz jeżdżę 159 Distinctive (oba roczniki 2006) i A4 wydawało mi się sporo gorsze w jakości wnętrza (choć nieco lepsze w ergonomii) – to chyba naturalne, bo moje 159 jest wersją raczej z tych topowych, a A4 było porównywalne do 159 Impression. A4 którym jeździłem trapiło dodatkowo mnóstwo awarii, o które bardziej podejrzewałbym Citroena czy właśnie Alfe (samo gasnące radio, spalone styki świateł tylnych, odpadająca tapicerka klapy bagażnika, i kilka innych).
Jak odróżnić oryginalną książkę serwisową 159-tki od kombinowanej?
Witam, a co myślicie o takim ogłoszeniu? Cena podejżanie niska jak na wersje 1.9JTD 150KM ?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C25476037.html
Mial ktos doczynienia z tym komisem? Przebieg wygląda na możliwy. Ale silnik podejrzanie wypucowany.
Od pewnego czasu rozglądam się za Alfą i już trochę "czuję rynek".
Z numeru VIN wynika, że jest to rocznik 2005, z samego początku produkcji. Cena, moim zdaniem, odpowiednia bo Alfy 159 z roku 2006-2007 chodzą po około 30 tys.
Co do wyglądu silnika to ja takich wypucowanych nie lubię - cel czyszczenia jest oczywisty - znikają wszystkie "pocenia". Wystarczy przejechać 20-30 km i trochę auto pocisnąć na wyzszych obrotach z turbo i od razu powinny być coś widoczne.
Ostatnio edytowane przez ca31 ; 16-09-2012 o 10:39
kolego golasy od handlarzy,skladaki,rozbitki,angliki itp itd to chodza nawet po 24 tys,a i znajdziesz nawet za 15-18 tys ale uwierz mi nikt Ci zadbanego auta nie sprzeda za 30 tys.Kolega grzdylu niedawno sprzedawal swoja i chyba chcial 40 tys,ostatecznie sprzedal chyba za 38 tys(rocznik 2006,16V 150 KM).Powiedzial ze taniej nie sprzeda i tak tez sie stalo.
Popieram przedmówcę, promocje to tylko w markecie na banany, nie ma nic za darmo tanio kupisz potem włożysz resztę a w promocji stracisz nerwy i napiszesz jakie to te auta są felerne.