currahee... Obstawiam tu panewki.
currahee... Obstawiam tu panewki.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
ja mam podobny problem, tylko że w TS, no i zaczyna stukać dopiero jak złapie temperature ok 70 stopni na zimnym nie słychać, no i jak się już zagrzeje to cyk cyk cyk słychać już cały czas, przebieg auta 97 000
To byłoby gorzejNapisał Majkel
jak to sprawdzić czy panewki czy popychacze?
FORZA ITALIA !
Dokładnie.Napisał Majkel
Popychacze stukaja cały czas jak sie rozgrzeje ja tak miałem w ts w boxerze nie wiem może być podobnie ,panewki co sie orientuje stuknie pare razy i przestanie na pewnych obrotach silnika jest pare postów o panewka można sobie poszukać 8)
Witam!
Ja mam podobnie z tą różnicą, że na zimnym silniku, a jak narazie nie garażuję przy porannym odpalaniu przez 2 góra 3 sek słychać stuki, które przechodzą całkowicie po tym czasie. Natomiast w ciepły dzień, kiedy mocno grzeje w maske czegoś takiego nie ma. Dwóch fachowców mówiło mi że to mogą być popychacze,nie obstawiali panewek. Pozdrawiam
Objawy stukania które opisuje masterpolo i currahee są podobne do moich. Jeśli odpalę auto po nocy to chwile postuka późniejsze odpalenia już są bez stuków. Moim zdaniem panewki stukały by cały czas a zwłaszcza na wyższych obrotach a u mnie nic.
Wychodzi na to, że mamy to samo. U mnie jak odpalam auto pierwszy raz później np. ok. 12 (czyli jak jest cieplej i auto się trochę nagrzeje) nic nie stuka. Stuka tylko rano na zimnym 2s. Więc nawet jakbym chciał aby usłyszał to jakiś mechanik to musiałbym zostawić auto w warsztacie aby mogli odpalić całkiem rano.
FORZA ITALIA !
Niewątpliwie auto musi postać dobre parę godzin żeby pokazać macherowi o co chodzi...
będziesz to robił w najbliższym czasie?? widzę że jesteś(currahee) z KRK gdzie serwisujesz swoja bellę??