witam,
pytam w imieniu kolegi, który dostał na warsztat 156 z silnikiem 2.5 V6 i chciałby się dowiedzieć, czy żeby wymienić poduszki przedniego stabilizatora trzeba opuszczać belkę zawieszenia, czy jest to możliwe bez większych nakładów pracy?
witam,
pytam w imieniu kolegi, który dostał na warsztat 156 z silnikiem 2.5 V6 i chciałby się dowiedzieć, czy żeby wymienić poduszki przedniego stabilizatora trzeba opuszczać belkę zawieszenia, czy jest to możliwe bez większych nakładów pracy?
verdebiancorosso
Niestety wózek jedzie na dól. Dużo roboty z tym jest
Ja w poprzedniej swojej AR 156 za drugim razem wyjałem gumy od strony koła po poluzowaniu obejm były one już rozłaczone. Ale wcale to nie jest dużo przyjemniejsze ani mocno ławtiejsze. Może lepsze jak nie chcą się śruby od sanek odkręcić. Jedno jest pewne tanie gumz stabilizatora to lipa na krótko starczają. Kupiłem oryginalne gumy (choć w serwisie ich nie ma) i starczyły na dwa lata do sprzedaży auta. Żadnych cudownych poiluretanów itp
Dobrze wiedzieć, że zamienniki na mao wystarczają bo u mnie w mieście mają tylko gumy jakiejś firmy akron, chyba będzie trzeba zakupić oryginały na necie. Powiedźcie jaką brać średnicę tych gum 21 czy 22 ? Nie wiedziałem, że stabilizator może tak hałasować, na starych łącznikach tak tego nie odczuwało się![]()
dzięki wielkie za wskazówkę, przekażę koledze, niech się bawi![]()
verdebiancorosso
Paweł musisz zmierzyć jaką masz średnice stabilizatora i dopiero kupić gumki. Ja kupiłem w Inter Carsie TEDGUM bo innych u mnie w mieście nie było a oryginał to tylko ze stabilizatorem. A tu masz poradnik jak to zrobić http://squadracorse.pl/viewtopic.php...cefe5f7b85fef2
ale dałem ciała, okazuje się, że to jest 2.4 JTD
też będzie wózek do zdjęcia?
verdebiancorosso
podziękował
verdebiancorosso
Ja to wiozę niedługo swoją 156 na wymianę sprzęgła i myślę żeby przy okazji zrobili mi gumy stabilizatora bo tłucze niesamowicie, a jak myślicie ile dodatkowo krzykną za wymianę gum skoro przy wymianie sprzęgła zapewne będą opuszczać sanki ?
Na allegro znalazłem gumy stabilizatora dwie za 30 zł ale gość powiedział, że to zamienniki a oryginały są za 60 zł nie wiem czy mnie nabija w butelkę czy faktycznie dostępne są oryginały, a muszę kupić w takim sklepie, żeby jeszcze dodatkowo mieli uszczelniacz na wał od strony skrzyni zawsze to jedna wysyłka.![]()