Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Temat: Naprawa podgrzewanych siedzień

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Majkel™
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    159 3.2 Q4

Domyślnie

Powiem tak, jeżeli grzanie 4 liter, to jest to, bez czego nie możesz żyć, to próbuj naprawiać. W każdym innym wypadku nie ruszaj tego, a za każdym razem, jak pomyślisz o naprawie, bij się po łapach ;P Ja mam właśnie przed sobą rozbebeszony fotel pasażera i żałuję tego jak nie wiem co! Wszystko jest tak ponaciągane na te całe haczyki, że nawyklinasz się, nadenerwujesz, a na końcu i tak je rozpie.rzysz. Ale to jest jeszcze nic! Złożyć całość do kupy, żeby tapicerka była idealnie ponaciągana, to też jakiś kosmos. Może jakbym miał żonę koreankę o małych, zwinnych rączkach, to byłoby jej trochę łatwiej, ale jak dla mnie robota dla zegarmistrzów. Także jak chcesz to naprawiaj, tylko później pamiętaj - ja ostrzegałem

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel™ Zobacz post
    Powiem tak, jeżeli grzanie 4 liter, to jest to, bez czego nie możesz żyć, to próbuj naprawiać. W każdym innym wypadku nie ruszaj tego, a za każdym razem, jak pomyślisz o naprawie, bij się po łapach ;P Ja mam właśnie przed sobą rozbebeszony fotel pasażera i żałuję tego jak nie wiem co! Wszystko jest tak ponaciągane na te całe haczyki, że nawyklinasz się, nadenerwujesz, a na końcu i tak je rozpie.rzysz. Ale to jest jeszcze nic! Złożyć całość do kupy, żeby tapicerka była idealnie ponaciągana, to też jakiś kosmos. Może jakbym miał żonę koreankę o małych, zwinnych rączkach, to byłoby jej trochę łatwiej, ale jak dla mnie robota dla zegarmistrzów. Także jak chcesz to naprawiaj, tylko później pamiętaj - ja ostrzegałem
    Misiek, Misiek... gUpoty gadasz

Trzeba było dać znać, wpaść i bym Ci to złożył (wziąłbyś sobie opony przy okazji - pisz o nie na priv z propozycją, bo w garażu ciasno )

Użytkownik Rowerzysta Avatar johny
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    156-V6-24V-192hp-Q-System-

Domyślnie

Witam.
    U mnie kurde wszystko grzało tylko że słabo i też właśnie myślałem nad tym jak to polepszyć tyle tylko że ta czerwona dioda wyleciała mi z tej obramówki i palątała się pod fotelem aż w końcu chyba ją potłukłem przesuwając fotel i teraz nic nie grzeje w fotelu kierowcy i nie jestem pewien czy przez nią czy przez mate

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Przepalona żarówka nie wpływa na działanie maty.

Użytkownik Rowerzysta Avatar johny
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    156-V6-24V-192hp-Q-System-

Domyślnie

Cytat Napisał matezoma Zobacz post
    Przepalona żarówka nie wpływa na działanie maty.
    No to w takim razie czeka mnie rozbieranie fotela też usunę sobie te rezystory żeby grzało lepiej tyle tylko ze przeraża mnie cała ta operacja heh.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Majkel™
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    159 3.2 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Barus91 Zobacz post
    wpaść i bym Ci to złożył
    Spokojnie, mam jeszcze drugi fotel, także będziesz miał okazję się wykazać ;P a po oponki wpadnę trochę później, bo w tym tygodniu jadę gdzieś odpocząć w końcu

johny, zanim się weźmiesz za rozbieranie, to sprawdź, czy na kostki dochodzi w ogóle napięcie. Może przetarłeś też jakiś przewód.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Miłosz
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie

Ostatnio naprawialem oba fotele z dobrym rezultatem... Do Majkela, u mnie te kółeczka rozginałem dwoma szczypcami wydłużonymi (chyba taka fachowa nazwa) i przy skladaniu rowniez zagniatalem je tymi szczypcami ale juz przy uzyciu jednej sztuki bez wiekszych problemow. Dla informacji dodam, ze u mnie w 1 fotelu uszkodzony był termistor wiec go usunalem jak sugerowali inni koledzy (rozlaczal obwod po kilku sekundach grzania). W drugim fotelu oprocz termistowa problemem byly przerwy w macie oraz w kablu laczacym mate siedziska z oparciem. Ogolnie poswiecilem na to 4 popoludnia ale warto, oba fotele grzeja - pozdrawiam.
    Poprzednio:
    Mazda 6 2.0 2006
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 1999
    Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1994

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Usunięcie termistora to chyba najgłupszy sposób naprawy !

Naprawa i zabawa z kółeczkami jest dość zręcznościowa i dużo osób może z tym nie poradzić
    Ja sobie wszystko zrobiłem
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Rowerzysta Avatar Miłosz
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Usunięcie termistora to chyba najgłupszy sposób naprawy !

Naprawa i zabawa z kółeczkami jest dość zręcznościowa i dużo osób może z tym nie poradzić
    Ja sobie wszystko zrobiłem
    Byc moze kolego wykonales w najmadrzejszy sposob swoja naprawe natomiast zastanawiam sie co wniosles swoim postem nie mowiac o zaprezentowanym poziomie kultury okreslajac sposob mojej naprawy jako najglupszy. Do dzisiaj msylalem, ze to forum nieco rozni sie od innych w sieci.
    Poprzednio:
    Mazda 6 2.0 2006
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 1999
    Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1994

Użytkownik Świeżak Avatar M A R I O
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS, Alfa Romeo 159 2,4

Domyślnie

Może trochę się źle wyraził ale usunięcie termistora to nie jest dobry pomysł Wymiana owszem ale usunięcie nie. Teraz mata będzie grzała bez ograniczeń może Ci się potopić pianka.