Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Temat: chcę kupić!!!

delejal'holik
    Gość

Domyślnie chcę kupić!!!

Witam, 3 osobowa rodzina, czy zmieścimy się z tyłu, kierowcy po 165 cm, dziecko też w tym samym "rozmiarze" , a w ogóle co Szanowne grono o tym autku?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-n...C26011959.html

pozdrawiam, proszę o odpowiedź, przepraszam ze ew. błędy w nawigacji na Forum

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jarek72
    Mieszka w
    Podkarpacie
    Auto
    Alfa 159 SW 2.4 Q4 210KM+wirus

Domyślnie

3 osobowa rodzina......nie wiem czy się zmieścicie z tyłu???....i do tego kierowcy.....wnioskuję, że jest ich dwóch. Napisałeś tak, że wychodzi na to, że jest Was troje, wszyscy z tyłu + na logikę dwóch kierowców z przodu, wiec 5 i wszyscy po 165cm......w Brerze będzie wąsko. Jak dla mnie ta AR z ogłoszenia odpada. Poczytaj trochę na forum o silnikach 210 i 200km i o ogólnych różnicach między rocznikiem 2006 a 2007. Ja bym szukał rocznik 2007 i silnik 210km. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez Jarek72 ; 17-09-2012 o 21:50

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Daj sobie spokój.
    Kup 159

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

brera nie jest rodzinnym autem.Kup 159.Pozatym temat juz istnieje - Pomocy przy zakupie AR 159

Użytkownik Rowerzysta Avatar fx25
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera Q4 Stelvio Q

Domyślnie

też "dospawam se" takie fajne odboje na zderzak, bo czujnik cofania nie wystarcza ..., znaczek powinien być na środku - klepane?

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Ten konkretny egzemplarz jest jakiś nieszczęśliwy. Ja bym nawet na niego nie patrzył...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Lajcik1
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Przepraszam za OT, gdzie znajde wykładzinki gumowe w takim kolorze jak on ma. Na allegro niestety są tylko takie brązowe, które wygladają jak k.pa. Są też oryginały ale one cenowo odpadają. W ogłoszeniu widać że te oryginalne nie są.
    A wracając do tematu, to uważam, że Brera dla 3 osób będzie za mała np w przypadku dalszego wyjazdu z bagażami.
    Z góry dziekuję i pozdrawiam.
    Grzesiek

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał delejal'holik Zobacz post
    Witam, 3 osobowa rodzina, czy zmieścimy się z tyłu, kierowcy po 165 cm, dziecko też w tym samym "rozmiarze" , a w ogóle co Szanowne grono o tym autku?

Na tyle niskie dziecko za tak niskim kierowcą powinno siedzieć w miarę wygodnie. Ja mam 10cm więcej i za mną starczy miejsca na szczupłe nogi. Z tyłu większy problem jest z miejscem na głowę.
    Jednak tak jak przedmówcy pisali - na dłuższą trasę we trójkę to auto się średnio nadaje. Pasażer z tyłu musiałby mieć nie więcej niż 150cm by czuć się komfortowo.
    Najlepiej będzie się zorganizować na rodzinną przymiarkę

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Srodek miodzio jeden z najladniejszych jakie sa w tych modelach IMO (wyglada jakby auto kosztowalo niewiadomo ile kasy), ale te doklejki do zderzaka z tylu to partactwo straszne, juz chyba lepiej miec porysowany zderzak niz miec takie dodatki na pieknym tylku brery
    Dla 3 to rzeczywiscie bedzie klopot, wozka dzieciecego nie wlozysz do auta. dla malej rodziny 159 ale to tez duze auto nie jest...Predzej SW (bardziej rozwojowy jak sie rodzina powieksza)

Ostatnio edytowane przez szewi ; 19-09-2012 o 16:43

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Witam, 3 osobowa rodzina, czy zmieścimy się z tyłu, kierowcy po 165 cm, dziecko też w tym samym "rozmiarze"
    3 osoby o wzroście 165 cm spokojnie powinny się zmieścić, a nawet bym się pokusił o stwierdzenie, że podróżowaliby w komfortowych warunkach. Ja w ogóle uważam, że Brera to auto 2+1, przynajmniej przy moim wzroście (186 cm), bo już za mną nikt nie siądzie tak by wszystkim było wygodnie.
    Natomiast jechałem raz w 4 osoby Brerą, i tylko ja się skarżyłem na niewygodę. Pasażer z przodu 176 cm, za nim 170 cm - oboje twierdzili, że jest im wygodnie, i mają wystarczająco miejsca.

Gorzej sprawa wygląda z bagażem. Jak ktoś lubi brać na wyjazdy więcej rzeczy niż potrzeba, to faktycznie może być z tym problem.