witam muszę wymienić akumulator w/g katalogów potrzebny mi jest 45 Ah a mam teraz 65 Ah(ar 146 1.4 bx).czy też takie macie??
witam muszę wymienić akumulator w/g katalogów potrzebny mi jest 45 Ah a mam teraz 65 Ah(ar 146 1.4 bx).czy też takie macie??
Zasada prostaIm wiekszy tym lepszy (i droższy) - jak w życiu
![]()
A jesli juz Cie nie stac na drogi to lepiej kup 45 Ah firmowy niż 65 Ah firmy JożinZBażin Inc
fred
65Ah to już przesada do benzyny. Wystarczy 55Ah (ja taki mam). Jak szukałem akumulatora niedawno usłyszałem taką teorię, iż czasem mieć lepiej "mniejszy" aku, zwłaszcza w mieście (na krótkich odcinkach) gdyż "większy" nie zdąży się doładować. Tak czy inaczej 55Ah sprawdza się b.dobrze.
FORZA ITALIA !
Ja mam od roku 54 Ah f-my ENRON (niby bezobsługowy) i jak na razie nie narzekam. Jeśli nie masz klimatyzacji to 45 Ah powinien Ci w zupełności wystarczyć ;//Napisał iskiereczka
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
teza iz"im wiekszy tym lepszy" nijak ma sie do rzeczywistosci.do benzyny 145/6 45..55 Ah z klima 60Ah.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
przeczytaj w instrukcji ile powinno byc Lesiu. Duzego aku mozesz nie dac rady naladowac to i bez sensu taki miec skoro bedzie ciagle niedoladowany jezdzilNapisał lesio146
jasne ze tak.instrukcja mowi bez klimy 45 do 50 Ah z klima 60AhNapisał Konrado
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Misiąc temu kupiłem BOSCH 56Ah . I klimatyzacja działa jakby co... Przed wymianą był czterdziesci pare Ah i klima tez działała,więc wydaje mi sie troche bzdurne co podaje instrukcja. Oczywiście nie ma się co dziwić włoskim inzynierom,bo podają wartości optymane dla 145/6 jednak z doswiadczenia wiem,ze bez obaw mozna kupić aku o mniejszej pojemnosci.
Pozdrawiam Tiga
Odpusccie Panowie... teza ze "im wiekszy tym lepszy" byla skrótem myslowym bo i tak wiekszy niz 60 Ah nie wejdzie. Mowiąc to mialem na mysli granice 50-55 Ah
fred
witam,
podepne się pod temat.
Musze wyciągnąć aku i podpiąć pod prostownik. Mam teraz pytanie, czy jest jakaś procedura po ponownym włożeniu aku żeby nie było później jaj?