"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
U mnie faktycznie łożysko było przyczyną szumienia,zaraz zakładam piaste skf,trochę z tym zabawy ,bo eper pokazuje jeden typ części tzw.stary typ.-tańszy,a program w hurtowni z częściami pokazuje nowy typ droższy,będę miał oba ciekawa jak różnica będzie.
Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
A u mnie coś stuka z tyłu w prawym kole. Wymieniłem już gumy stabilizatowa, wahacze poprzeczne, drążki reakcyjne a nawet w chwili słabości amortyzatory. Co to może pukać, to takie delikatne stuki. Na szarpakach byłem 3 razy i wszystko jest ok ale... Proszę o pomoc bo ręce opadają.
No Kastner zmotywowałeś mnie tym do szybszego zabrania się za problem. Jutro zamawiam wahacze.
Co do stukania czegoś pod kołem zapasowym to sprawa wcale nie jest taka śmieszna - gadałem kiedyś z dość konkretnym mechanikiem u którego pojawił się gość który wydał już fortunę w innych warsztatach - problem polegał na tym że coś mu stukało na zakrętach. Pod kołem znaleźli jakaś zabawke od dziecka która szukali ponad miesiąc - i stukanie zniknęło.
,
Tuleje wahacza wzdłużego sprawdzałem w pierwszej kolejności luzów nie wykazują, w bagażniku mam lpg w kole ale pukało też wcześniej, te stuki, puki mają większą częstotliwość niż gdyby coś podskakiwało w bagażniku. Mam jednego podejrzanego tą tuleje gumową co trzyma amortyzator u góry ale ona wygląda na dobrą nie ma na niej żadnych luzów. Te stuki mają częstotliwośc pracy amortyzatora ale tylko na sporych dziurach. Jeszcze jedno moja alfa ma czerwone sprężyny, było tak od kiedy ją kupiłem, tylne mają gęstsze zwoje niż te które oglądam na allegro, przecież przez same sprężyny nie może pukać, samochód stoi normalnie (wysoko).
Ostatnio edytowane przez amd ; 21-09-2012 o 09:57