Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Co to jest ? POMOC !!!

lotnik911
    Gość

Domyślnie Co to jest ? POMOC !!!

Siemka dziś rozbierałem lewą tapicerkę z drzwi i znalazłem coś takiego.Zdięcia są załączone poniżej jako załączniki
    Co to może być ?

A tak ogólnie tapicerkę rozebrałem bo chciałem zobaczyć co tam blokuję moją szybe, bo nie da się jej nagle otwierać ani zamykać !! Otworzy się ze 5 cm w dół lub w górę i pyrka strasznie głośno do puki nie pomogę rękoma lub zatrzymam ją. Co mogło sie stać, prosze o pomoc ??
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0476.jpg
Wyświetleń:	197
Rozmiar:	29.4 KB
ID:	70539   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0475.jpg
Wyświetleń:	198
Rozmiar:	65.7 KB
ID:	70540   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0474.jpg
Wyświetleń:	181
Rozmiar:	30.9 KB
ID:	70541  
    Ostatnio edytowane przez lotnik911 ; 21-09-2012 o 17:31

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

To jest zworka kablowa.. powinna być wciśnięta do małego otworu poprzez spinkę.. ale to raczej nie jest to co powoduje problem z szybą..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

lotnik911
    Gość

Domyślnie

Mam tą zworkę kablową już wpiętą na swoje miejsce.A co do szyby to rozebrałem znowu tapicerkę odkręciłem silniczek i prowadnice która idzie przez środek drzwi i prowadzi szybę do góry i na dół. Ale nie stety nie wyciągne silniczka ponieważ jest połączona linkami do prowadnicy,i nie da rady wyciągną silniczka i prowadnicy równocześnie jednym wyjściem,a po drugie szyba jest przymocowana do tej prowadnicy i nie wiem jak to odkręcić.

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

Opuść szybę na dół, wtedy najprościej się ją zakłada/zdejmuje z plastykowego elementu poruszającego się po prowadnicy. Po zewnętrznej stronie szyba jest zabezpieczona przed zsunięciem się z teko elementu. jak już będziesz miał szybę ściągniętą z tego elementu podnieś sobie ją do góry i zabezpiecz taśmą. Prowadnicę i silniczek odkręcasz i wyciągasz całość.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał Pietia Zobacz post
    Opuść szybę na dół, wtedy najprościej się ją zakłada/zdejmuje z plastykowego elementu poruszającego się po prowadnicy. Po zewnętrznej stronie szyba jest zabezpieczona przed zsunięciem się z teko elementu. jak już będziesz miał szybę ściągniętą z tego elementu podnieś sobie ją do góry i zabezpiecz taśmą. Prowadnicę i silniczek odkręcasz i wyciągasz całość.
    Piotrek ma rację : )

Jest tak taka 'wsuwka', która uniemożliwia spadnięcie szyby z 'bolca', który porusza się po prowadnicy. Wyciągasz to i szybę zsuwasz z bolca... Wyciągać jej nie musisz (choć to bezpieczniejsza opcja). Później odkręcasz 3 śruby od silniczka i dwie od prowadnicy. Całość da się wyciągnąć bez rozłączania -> w pierwszym poście masz silniczek z prowadnicą z mojej 147 - tak to wygląda: http://www.forum.alfaholicy.org/czes...ie_garazu.html

... na końcu tego białego, sterczącego plastiku na pierwszym zdjęciu brak jest właśnie tego zabezpieczenia ; )