Każdy potencjalny nabywca te Twoje wady, może spokojnie zauważyć i albo dla innego to nie będą wady (bo parę z nich to tak na silę wymyśliłeś) i je kupi albo szuka sobie innego a nie wymyśla po fakcie. Reasumując "widziały gały co brały"
Każdy potencjalny nabywca te Twoje wady, może spokojnie zauważyć i albo dla innego to nie będą wady (bo parę z nich to tak na silę wymyśliłeś) i je kupi albo szuka sobie innego a nie wymyśla po fakcie. Reasumując "widziały gały co brały"
Bez urazy, ale nie przekonuje mnie Twoja argumentacja. Problem kubka do kawy, ładowarki do telefonu, czy małych schowków potrafi drażnić bez względu na rodzaj wyposażenia, to faktycznie najbardziej denerwujące drobiazgi 159. W zasadzie obejść to można dedykowanym do 159 uchwytem do telefonu, bo on uporządkuje przestrzeń i znajdzie się wtedy miejsce i na kawę, i na napoje, i na ładowarkę
w aucie sie nie je i nie pije takie moje zdanie.Na telefon zawsze sie znajdzie miejsce.Na gniazdo zapalniczki tez sa sposoby-chociazby rozdzielacz zapalniczki i sa np.3 gniazda albo mozna je przeniesc w inne miejsce jak sie tylko chce.Medzik wypisujesz jakies smieszne wady,a moze bys wspomnial lepiej o tym co ja zdolalem zauwazyc-czyli zderzaki,oznaczenia i za scudetto pomalowany plastik pod kolor nadwozia.Chyba wybrales zle miejsce na sprzedaz swojego auta.Lepsze jest allegro/otomoto.
Ja się zgadzam z częścią wypowiedzi kolegi medzik , a szczególnie że poprostu widzi rzeczy które mu nie odpowiadają , a nie zarzeka się że skoro ma AR 159 , to jego auto/model jest najlepsze na świecie i złego słowa o nim powiedzieć nie można.
159 jest piękna z zewnątrz i to jest jej największa zaleta. Było to auto które mi osobiście się zawsze podobało i jeszcze jak miałem AR 156 , to wiedziałem , że kiedyś 159-tke będę miał. No i mam i wcale nie zachwyca tak jak by się mogło wydawać, są rzeczy które mniej lub bardziej mi w tym aucie nie odpowiadają.
Na tle starszej 156 według mnie AR 159 już straciła ducha Alfy...
Do 156 wsiadałem i wiedziałem że to jest to , ma to "coś" , czego już nie moge powiedzieć siedząc w 159-tce. Mimo to jak sobie na nią patrze z okna to uśmiech się pojawia... Jednak auto bardziej powinno cieszyć z środka, bo to z pozycji kierowcy ma większość rzeczy odpowiadać. I tutaj ergonomia 159 nie zachwyca ( mnie ) , nie mówię już o bagażniku czy miejscu z tyłu , bo to akurat jest dla mnie najmniej ważne , bo zazwyczaj jeżdzę sam lub w dwie osoby.
Prowadzenie według mnie lepsze było w 156 , to pewnie przez mniejszą wagę i bardziej sztywne zawieszenie, dla mnie kojarzenie AR 159 ze sportowym autem to pomyłka.
Ogólnie każdy kupujący 159 musi mieć świadomość że to specyficzne auto, które część swoich niedociągnięć rekompensuje wyglądem... i trzeba sobie zadać pytanie czy to wystarczy.
No i najlepjej przejechać się autem i zobaczyć czy to komuś odpowiada taka charakterystyka ( chociaż i tak przy jeździe próbnej wyjdzie tylko część zalet/wad auta , a reszte zobaczy się dopiero z czasem użytkowania po kupnie)
Druga sprawa z autem się ślubu nie bierze i przecież zawsze można zmienić
Ja teraz żałuję , że moja to nie automat , 1.9 w tej budzie wyścigówką i tak nie jest, jakoś specjalnie oszczędna też nie jest , więc litr więcej dla automatu by nie był różnicą , a na komforcie jazdy by zyskała i wtedy te plusy i minusy mniej więcej by się wyrównały .... to już drugiej 159 nawet w automacie bym nie kupił.
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
Zaiste, b. dobry opis
A tak do plastiku za scudetto wracając: u Tomka na autka.pl jest jeden egzemplarz srebrnej 159, bezwypadkowej (wg opisu) z plastikiem w kolorze zderzaka. To jak to w końcu jest?![]()
no ja nie mam auta do wyscigow i nie twierdze ze to wyscigowe albo najlepsze auto na swiecie ale wiedzialem co chce kupic wiec nie narzekam na brak uchwytu na kubek,telefon czy gniazdo zapalniczki itp.
No ja tak samo wiedziałem że chce 159 i właśnie o to mi chodzi że przy kupnie nie zwracało się uwagi na to czy jest gdzie położyć telefon , czy butelke z piciem , klucze itp.
I o to mi chodzi , że dopiero z czasem użytkowania wychodzi że : o kurde , nie ma miejsca na picie , jak włoże telefon w uchwyt do zamykania drzwi to wypada ( akurat w 156 tam trzymałem telefon dlatego takie porównanie ) , jak mam nawigacje w telefonie ( teraz mam uchwyt przyklejony do panelu srodkowego ) , to przez środek auta idzie kabel od ładowarki , itp itd. Można by powiedzieć że pierdółki , ale o których się nie pomyśli w momencie zakupu i później trzeba sobie radzić w jakiś zastępczy sposób lepszy lub gorszy![]()
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
nic dodać nic ująć - cieszę się, że są osoby trzeźwo myślące na forum,
do kolegi Czarnego: alfe wystawiłem na allegro, jak dobrze wiesz, co do malowania, ja jej nie malowałem i nie miałem żadnej stłuczki, czy wcześniej nie miała, nie wiem - auto kupione u dealera fiata/alfy, gdzie ktoś w rozliczeniu zostawił a przy zakupie dostałem na nie gwarancje, natomiast i tak zawsze każdemu doradzałbym sprawdzenie towaru w ASO, więc nie wiem do czego pijesz, ja nikomu nic na siłę nie chce wciskać, wskazuje wady i namawiam do sprawdzenia przed zakupem