Zle mi wchodza biegi, nie moge wrzucic 1 i 2 a zamiast 1 ciagle wskakuje 3 ! dwoch mechanikow poweidzieli mi ze to linki tylko jakie to sa i gdzie dostac? 1.6 120 koni
Zle mi wchodza biegi, nie moge wrzucic 1 i 2 a zamiast 1 ciagle wskakuje 3 ! dwoch mechanikow poweidzieli mi ze to linki tylko jakie to sa i gdzie dostac? 1.6 120 koni
Coś takiego: http://allegro.pl/alfa-romeo-147-1-9...588537561.html
ale koledzy mówili z tego co pamiętam że można wymienić same końcówki, chodzi o ten plastik który nakłada się na tą kulkę. Aha zapytaj w serwisie, bo koszt tego nie był jakiś kosmiczny.
na początek rozepnij obie linki na skrzyni i na 90% lewarek będzie chodził ok. stawiam raczej na jeden element na skrzyni tzn. tlulejkę, która się zaciera i ciężko jest ruszyć lewarkiem na boki (lewarek przód/tył pewnie chodzi normalnie). należy ją rozebrać i porządnie wyczyścić i przesmarować. problem zniknie na dłuższą chwilę. robota dosyć upierdliwa ale efekt będzie zadowalający.
ale gdybyś się uparł na wymianę linek to jest to robota na kilka godzin a dla niewprawnych nawet na cały dzień. cały wydech do rozpięcia bo należy zdemontować tunel środkowy od strony podwozia a akurat w tym miejscu przechodzi wydech. sam demontaż lewarka i linek możliwy jest tylko i wyłącznie od strony podwozia. do odkręcenia jest cała masa przyrdzewiałych śrub i wiele z nich się może pourywać. nie polecam takiej roboty w ciemno bez sprawdzenia najpierw dźwigienek na skrzyni
Ostatnio edytowane przez jendras ; 26-09-2012 o 13:20