Droższe, ale pewnie niewiele niżej by puścił, a kupiłem już tą powyższą, doszliśmy ze sprzedawcą do porozumienia, które mnie satysfakconowało. Nawet jeśli bym "uzbierał" dodatkowe fundusze to wolałem sobie zostawić na nieprzewidziane zdarzenia, wymiany, naprawy itp. Nie sztuka kupić auto, którego nie będę w stanie utrzymać

W każdym razie dzięki za zainteresowanie i pomoc
Autko ma wymienioną turbinę, robiona w Mielcu, wiem gdzie, więc raczej na pewno fuszera nie odstawiona. Auto w super stanie w środku, a i z zewnątrz też niczego sobie, nie malowane ostatnio to na pewno. Nie wiem czy przebieg orginalny, ale realny jak na stan wnętrza bo ślady użytkowania widać, ale nie jest styrana. Jedyne co mnie nurtuje bardzo to temperatura silnika, z tego co się oczytałem na forach fiata i silnikach jtd to termostat do wymiany, bo temperatura skacze 1-2 kreski pod 90. Jestem na etapie decyzji: vernet czy próbować ściągnąć behr. No i w najbliższym czasie rozrząd, chociaż kupujący utrzymywał, że przebieg orginalny i mogę pojeździć jeszcze 10tyś do 180kkm.
Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam!