Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Alfa 147 JTD bardzo ciekawa wersja!

toobi
    Gość

Domyślnie Alfa 147 JTD bardzo ciekawa wersja!

Witam,
    Czy oglądał ktoś z was może ten samochodzik http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-sko...C23708654.html . Stoi przed Mogilanami przy drodze nr 7 z Krakowa na Zakopane.

Ciekaw jestem waszych opinii. Auto troszkę droższe od przeciętnych w tym roczniku.
    Oglądałem je osobiście, niestety nie miałem czasu się nią przejechać bo przejazdem wstąpiłem do tego komisu. Wygląda naprawdę nieźle, nie wymaga żadnych zabiegów malarskich z zewnątrz, wewnątrz też bardzo zadbana. Nie zauważyłem również żadnych drobnych usterek z elektryką, tj światła, lusterka, szyby itp. Akumulator był padnięty, ale z drugiego silnik odpalił od razu, chodził równo i grzecznie, turbina wyraźnie słyszalna, nic co by mogło zaniepokoić przy pracy bez obciążenia. Nie wiem jak z zawieszeniem bo jak pisałem, nie miałem czasu się przejechać.
    Zaślepka od poduszki pasażera była jakby otworzona z jednej strony, nie wiem czy poduszka była wystrzelona... wg sprzedawcy na pewno nie

Czy byłby ktoś chętny z okolic Krakowa przejechać się ze mną do tego komisu z kabelkiem do diagnostyki, jeśli to możliwe i mógłby rzucić bardziej doświadczonym okiem na tą alfę? Po obejrzeniu kilku egzemplarzy naprawdę się zastanawiam, czy nie warto dołożyć troszkę i kupić taką ciekawszą sztukę...

Nie wiem również, jak traktować taki przebieg, pewnie cofnięty, chodź z drugiej strony stąd też taki stan tego auta... Dodam, że auto sprowadzone z Włoch.

Pozdrawiam!

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto
    2 x Giulietta 1.4tb i 1.75qv, GT 3.2v6

Domyślnie

Cena tak jak piszesz nie jest niska. Ogolnie ze zdjec auto ladne, ale na zdjeciach 90%aut wyglada dobrze. W Światnikach(to bardzo blisko) masz serwis ktory specjalizuje sie w alfach i fiatach. Podjedz tym autem tam i moze sie cos dowiesz wiecej.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Toobi jakby coś to w dziale bazar kolega "Szczepan" sprzedaje swoją bardzo zadbaną Alfinę jakbyś był zainteresowany zaglądnij do bazaru, a tu podrzucam Ci linka do ogłoszenia, które umieścił w serwisie:

http://otomoto.pl/show?id=C26051976&preview=1

Wg mnie droższe, ale warte ceny

toobi
    Gość

Domyślnie

Droższe, ale pewnie niewiele niżej by puścił, a kupiłem już tą powyższą, doszliśmy ze sprzedawcą do porozumienia, które mnie satysfakconowało. Nawet jeśli bym "uzbierał" dodatkowe fundusze to wolałem sobie zostawić na nieprzewidziane zdarzenia, wymiany, naprawy itp. Nie sztuka kupić auto, którego nie będę w stanie utrzymać W każdym razie dzięki za zainteresowanie i pomoc

Autko ma wymienioną turbinę, robiona w Mielcu, wiem gdzie, więc raczej na pewno fuszera nie odstawiona. Auto w super stanie w środku, a i z zewnątrz też niczego sobie, nie malowane ostatnio to na pewno. Nie wiem czy przebieg orginalny, ale realny jak na stan wnętrza bo ślady użytkowania widać, ale nie jest styrana. Jedyne co mnie nurtuje bardzo to temperatura silnika, z tego co się oczytałem na forach fiata i silnikach jtd to termostat do wymiany, bo temperatura skacze 1-2 kreski pod 90. Jestem na etapie decyzji: vernet czy próbować ściągnąć behr. No i w najbliższym czasie rozrząd, chociaż kupujący utrzymywał, że przebieg orginalny i mogę pojeździć jeszcze 10tyś do 180kkm.

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Cytat Napisał toobi Zobacz post
    Droższe, ale pewnie niewiele niżej by puścił, a kupiłem już tą powyższą, doszliśmy ze sprzedawcą do porozumienia, które mnie satysfakconowało. Nawet jeśli bym "uzbierał" dodatkowe fundusze to wolałem sobie zostawić na nieprzewidziane zdarzenia, wymiany, naprawy itp. Nie sztuka kupić auto, którego nie będę w stanie utrzymać W każdym razie dzięki za zainteresowanie i pomoc

Autko ma wymienioną turbinę, robiona w Mielcu, wiem gdzie, więc raczej na pewno fuszera nie odstawiona. Auto w super stanie w środku, a i z zewnątrz też niczego sobie, nie malowane ostatnio to na pewno. Nie wiem czy przebieg orginalny, ale realny jak na stan wnętrza bo ślady użytkowania widać, ale nie jest styrana. Jedyne co mnie nurtuje bardzo to temperatura silnika, z tego co się oczytałem na forach fiata i silnikach jtd to termostat do wymiany, bo temperatura skacze 1-2 kreski pod 90. Jestem na etapie decyzji: vernet czy próbować ściągnąć behr. No i w najbliższym czasie rozrząd, chociaż kupujący utrzymywał, że przebieg orginalny i mogę pojeździć jeszcze 10tyś do 180kkm.

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam!
    Jeśli chodzi o temperaturę to standard ja miałem padnięty termostat jak kupowałem więc kupiłem oryginał Behr i po wymianie temperatura przy jeżdzie normalnej na wskażniku jest na stodkowej kresce pomiędzy 50 a 90 stopni więc wskazuje ~72 stopnie a po popięciu kompa pokazuje temeraturę program rzędu 82-85 stopni. Z rozrządem mimo zapewnien bym nie czekał wg mnie pakiet startowy po kupnie to od razu olej + filtry + rozrząd z pompą wody