Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Temat: Chip tuning 1,9 JTDm 16v

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał siewcu Zobacz post
    A wytłumacz mi, co jest tak niesamowicie specjalnego w JTD, że niby nie ma dobrej wiedzy co do strojenia silników?
    Chociazby potrzeba wiedzy w poruszaniu sie po mapach jednostki.Niestety,ale tak jest,że w JTD cięzko wykrzesać większa moc bez wiedzy.Nie jestem tunerem,nie mam wielkiej wiedzy odnośnie samego modyfikowania map i limiterów,ale uwierz kolego siewcu,że każdy mniej lub bardziej ogarnięty tuner nie zrobi mocy w JTD.Sam Rogal mówi,że pod względem map,limiterów i mozliwości konfiguracji poczciwe TDi nie ma startu.

Egr wyłączyc,moze i nie problem,ale znaleźć jego kodowanie w ecu i tak je oszukac/wyciąc by nie wywalało nam co rusz checku już nie jest takie proste.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Skoro mu się nie chciało szukać itp... to chyba taka osoba nie jest warta polecenia. Z drugiej strony jak wszyscy wiemy każdy potrafi ogarnąć TDI i nic po za tym, bo każdy inny silnik to zło bez potencjału.

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Tylko oddziel jeszcze tunerów i "tunerów", bo nawet w uważanym przez was za badziewie TDI nie wystarczy tylko zalać paliwem do oporu żeby wygenerowało odpowiednią moc. Ale cóż, przyjdzie jeden z drugim na forum, powie, że tylko dwie osoby w Polsce ogarniają(i wcale nie próbuję hejtować ani Cinka ani Rogalottiego, bo byłoby to wybitnie nie na miejscu - obaj znają się na tym co robią) i reszta leci - a przypuszczam, że kilku innych też się znajdzie. Wystarczy poszukać i popytać...

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Ale cóż, przyjdzie jeden z drugim na forum, powie, że tylko dwie osoby w Polsce
    Szkoda ,że własnie tylko te dwie osoby pokazują mocne JTD,a inni ledwo soft ogarniają...

Nie przekreślam żadnego tunera,każdego sprawa indywidualna ,czy pojedzie do Staśka ,Zenka czy Thomasa.My tylko sugerujemy kto może mieć ( i ma) największe pojęcie o naszych autach,bo m.in.to my jednak pare ładnych złociszy włożylismy w auta z JTD ,mając tym samym praktyke na własnym przykładzie i rąbek wiedzy na temat modyfikowalności naszych jednostek,wiec chyba mamy prawo i argumenty by polecać tych panów ,a nie innych, nie prawdaż ?

Nigdzie nie napisałem ,że TDi to badziewie,wręcz przeciwnie ,chciałbym by nasze 1,9 było tak ogarnięte jak np BMN czy BPX w kwestii modów i wiedzy o nich.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 27-09-2012 o 06:23

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

A wytłumacz mi, co jest tak niesamowicie specjalnego w JTD, że niby nie ma dobrej wiedzy co do strojenia silników? Może po prostu nie chciało mu się grzebać w sterowniku i szukać map EGRu? Silnik jak silnik, CR jak CR, co tu specjalnego? Oznaczenie JTD i kraj produkcji?
    A jednak są tacy którzy doprowadzili do niemalże totalnej destrukcji JTD lub JTDMa.
    Później nadwornii tunerzy JTD w PL poprawiali po nich to co popsuli.

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    A jednak są tacy którzy doprowadzili do niemalże totalnej destrukcji JTD lub JTDMa.
    Później nadwornii tunerzy JTD w PL poprawiali po nich to co popsuli.
    Między innymi osławiony Masters i jego legendarna juz opinia o padających rozrządach w 1,9 16v,co jest kompletną bzdurą.Andrzej Poniedziałek ( Unitronic) też ma bardzo "ciekawe poglądy" na temat włoszczyzny w dieslu.Compoty nie tykają tego w ogóle,jedynie Aligator chyba ma całkiem pochlebne zdanie o JTD( robił zresztą Krajcoka Gt na hybrydzie i to z całkiem sympatycznym wynikiem),także szkoda gadać.Więcej tunerów przez duże "T" robiących w dieslach, na rodzimym podwórku nie uraczysz kolego siewcu ( oczym na pewno wiesz).Taka jest prawda i trzeba z tym sie pogodzić.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Kolin Zobacz post

Do Good Hoope mam 20 km, jak się chciałem u gościa stroić to przyznał od razu że EGR mi z softu nie wywali bo nie potrafi. Więc dziękuje.
    Ja mam jeszcze bliżej i potwierdzam. W JTD robi tylko soft na seryjnych gratach. Jak spytałem o modyfikacje JTD 8v z wymienionym turbo, z wywaleniem EGR i przepływki to tego już nie zrobi.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Siewcu nie rozumiem cię skoro jest osoba na forum i w PL co naprawdę zgłębia temat JTD i tym głównie się zajmuję to dlaczego bym miał do niego nie jechać, tym bardziej że zna i stroił kilka razy mój wóz ? Napisałem również że Dynosoft dobrze zna i ogarnia JTD ( czyt Aligator ). Napisałem również swoją opinie o Good Hoop z którym miałem okazje rozmawiać na żywo podczas korzystania z hamowni jak i telefonicznie, który od razu powiedział jak sprawa się ma.