Ital Performance ma z tego samego, wyżej wymienionego wizrdovoz'a![]()
kolektor to ja zamawialem od wizrdiovoza bo mieszkalem w anglii. cena teraz pewnie w okolicach 550 funtow ze stali ss304. ss321 czyli taki jak moj, bedzie znacznie drozszy.
nikt nie mowil, ze jest tanszy niz w polsce. tylko, ze wypada lepiej od SuperSprinta jakosciowo i cenowo za kolektor do 2.0 TS. Nie wiem czy ktos zrobi ci w polsce kolektor ze stali ss321 i z takimi spawami jak ten koles robi(doslownie jakby maszyna je robila), a ceni sie bo na co dzień pracuje w ceniącej sie firmie zajmujacej sie wydechami w anglii gdzie robia wydechu do lambo ferarii i astonow na porzadku dziennym. reasumujac w polse pewnie ktos zrobi ci taniej
eltec liczy se od 2200zł za kolektor pod turbo. w angli Ryan zrobil mi taki kolektor ze stali ss321 + DP i wydech do sekcji srodkowej i kawałek dolotu za okolo 2300zł.
pozdrawiam
Co do przejrzystości strony supersprinta to tak nie do końca z nią wczoraj było jak szukałem - co 2 sekundy się zwieszała. A poza tym też nie słyszałem pochlebnych opinii o ich kolektorach (relacja mega chorej ceny do średniej jakości) . A co do tego że cały wydech będę musiał zmienić, to akurat wiem - właśnie to jest powodem chęci wymiany kolektora. Cały wydech będę robić w MG motorsport, tylko że z tego co kolega mi powiedział, który tam pracuje, niezbyt chętnie robią kolektory na zamówienie (znaczy się robią ale dość wysokie koszta) więc szukam innego rozwiązania, które było by równie dobre, a jednak nieco tańszeA co do turbo - póki co nie mam zamiaru zaturbiać
Bo śmiem wątpić żeby ten silnik to wytrzymał, skoro TS'y mają problemy wytrzymać ostre pociskanie bez turbo, a co dopiero z turbo, bez zastosowania kutych podzespołów, o innych panewkach już nie wspominając
No nic, to będę jeszcze szukać.