Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Sportowy kolektor wydechowy do 2.0 TS 16V w 156

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Ital Performance ma z tego samego, wyżej wymienionego wizrdovoz'a
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

kolektor to ja zamawialem od wizrdiovoza bo mieszkalem w anglii. cena teraz pewnie w okolicach 550 funtow ze stali ss304. ss321 czyli taki jak moj, bedzie znacznie drozszy.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

To trochę mnie zaskakujesz ceną.. bo to cena taka sama jaką da każdy el-tec czy inny.. co oznacza że wcale nie opłaca się robić u tego gościa.. Sądziłem że skoro wszyscy od niego tam na AO robią że jest tańszy a tu wcale nie.. ;/
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

nikt nie mowil, ze jest tanszy niz w polsce. tylko, ze wypada lepiej od SuperSprinta jakosciowo i cenowo za kolektor do 2.0 TS. Nie wiem czy ktos zrobi ci w polsce kolektor ze stali ss321 i z takimi spawami jak ten koles robi(doslownie jakby maszyna je robila), a ceni sie bo na co dzień pracuje w ceniącej sie firmie zajmujacej sie wydechami w anglii gdzie robia wydechu do lambo ferarii i astonow na porzadku dziennym. reasumujac w polse pewnie ktos zrobi ci taniej

eltec liczy se od 2200zł za kolektor pod turbo. w angli Ryan zrobil mi taki kolektor ze stali ss321 + DP i wydech do sekcji srodkowej i kawałek dolotu za okolo 2300zł.

pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar Homer155
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 2.0 JTDm QV-Line TCT

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Słyszałem o jego kolektora głównie pod turbo.. fajnie że linka dałeś to i ja do niego napisze w sprawie 4-1 pod turbo.. ciekawe jaki koszt.. i czy on to ogarnia nie majac auta pod reka..
    Po co rzeźbić kolektor pod turbo skoro możesz założyć od 1,9 jtd który pasuje P&P do głowicy TSa.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Co do przejrzystości strony supersprinta to tak nie do końca z nią wczoraj było jak szukałem - co 2 sekundy się zwieszała. A poza tym też nie słyszałem pochlebnych opinii o ich kolektorach (relacja mega chorej ceny do średniej jakości) . A co do tego że cały wydech będę musiał zmienić, to akurat wiem - właśnie to jest powodem chęci wymiany kolektora. Cały wydech będę robić w MG motorsport, tylko że z tego co kolega mi powiedział, który tam pracuje, niezbyt chętnie robią kolektory na zamówienie (znaczy się robią ale dość wysokie koszta) więc szukam innego rozwiązania, które było by równie dobre, a jednak nieco tańsze A co do turbo - póki co nie mam zamiaru zaturbiać Bo śmiem wątpić żeby ten silnik to wytrzymał, skoro TS'y mają problemy wytrzymać ostre pociskanie bez turbo, a co dopiero z turbo, bez zastosowania kutych podzespołów, o innych panewkach już nie wspominając

No nic, to będę jeszcze szukać.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Homer155 Zobacz post
    Po co rzeźbić kolektor pod turbo skoro możesz założyć od 1,9 jtd który pasuje P&P do głowicy TSa.
    Z dwóch powodów.. Sam wygląd nie powala a jednak przy zaturbianiu estetyka też się liczy by móc się pochwalić widokiem spod maski.. a przede wszystkim z samego wyglądu widać że przepływ kolektorze od jtd w porównaniu do customa jest na miernym poziomie..
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Świeżak Avatar Homer155
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 2.0 JTDm QV-Line TCT

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Z dwóch powodów.. Sam wygląd nie powala a jednak przy zaturbianiu estetyka też się liczy by móc się pochwalić widokiem spod maski.. a przede wszystkim z samego wyglądu widać że przepływ kolektorze od jtd w porównaniu do customa jest na miernym poziomie..
    Zgadza się ale ja osobiście te 2tyś różnicy wolałbym zainwestować w fmic , dp .

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Jak znalazła albo raczej znajdzie się kasa na kolektor to i na fmic i dp się znajdzie jak robić to kompleksowo i bez fuszerek
    Pozdrawiam Kuba