Witam. Posiada ktoś głośniki w tylnej półce? Ma ktoś na sprzedaż? Potrzebuje zdjęcia jak one wyglądają.
Witam. Posiada ktoś głośniki w tylnej półce? Ma ktoś na sprzedaż? Potrzebuje zdjęcia jak one wyglądają.
Ja mam dwa, ale bodajże prawe(obydwa). Jak wyglądają? żadnej sensownej przeróbki nie zrobisz... szukaj oryginału. Mając te plastikowe ramki można by coś przekąbinować. A tak to niestety. Czeka Cię szukanie po alledrogo. Bo nikt normalny na forum nie sprzeda Ci samych głośników mając na sprzedaż całe DSP.
Sam aktualnie poszukuję syczków do DSP(są inne niż fabryczne - mają napis HAES)
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-2-0-ts-glosniki-tyl-tylnie-i2610897806.html
Misiek213 zmierzysz mi te głośnik? przekątna i wysokość, a i ten dystans(plastik) w najwyższym miejscu. Ok?
odpowiedź na PW
wywal to papierowe badziewie i kup jakieś porządne głośniki ... ja u siebie wywaliłem wszystkie seryjne i włożyłem nowe i jakość dźwięku jest nieporównywalna do ORI DSP ...
To może się pochwalisz skąd wziąłeś głośniki 2ohm?Bo z tego co się orientuję to jest ich bardzo mało... tzw. białe kruki
![]()
4ohm bedą działać bez żadnego problemu. Problem może pojawić się wtedy gdy do wzmacniacza działającego na 4ohm chcesz podpiąć głośniki 2ohm. Kilkunastoletnie głośniki z czystej celulozy będą Ci tylko charczały i psuły dźwięk zamiast go poprawić.
a czy przypadkiem głośniki 4ohm nie będą grały ciszej?
Jak miałem u siebie w półce 4ohm a zmieniłem na oryginalne 2ohm, to określę to tak " niebo a ziemia", 2ohm grają dużo lepiej, po prostu przy głośniejszym odsłuchu słychać że wzmacniacz wymięka przy 4ohm.