Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Temat: Chip Tuning W Łodzi

Użytkownik Alfa i Omega Avatar largo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 147 1,9 jTD 2004r 154 KM (fabr 115KM)

Domyślnie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Wykres Alfa 147.jpg
Wyświetleń:	193
Rozmiar:	91.4 KB
ID:	72127
    Obiecany wykres z hamowni (+42 Nm, +27KM). Ogólnie zaskoczyła mnie seria.Jeśli chodzi o odczucia po wirusie to auto płynniej przyspiesza, silnik jest troszkę bardziej elastyczny i ma lżej przy wyższych prędkościach. Co do spadku spalania - póki co nie stwierdziłem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar karlos1973
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9JTD 180KM 2006r.

Domyślnie

largo, bardzo ładnie wygląda ten wykres! Życzę dużo radości z jazdy!
    Jestem coraz bliższy wizycie w Pabianicach...

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Dzięki. Ja oczywiście Michała polecam - zna się na swojej pracy. Zrobiliśmy z 7 pomiarów by wybrać optymalny mapping dla mojej alfci no i kierowcy

Użytkownik Ogier Avatar DonARello
    Mieszka w
    łódzkie
    Auto
    147 JTD 8v Rosso

Domyślnie

Hej,
    Jakiś czas temu też byłem na chipie u Michała z Pabianic właśnie Śmiało polecam, przy okazji za free wyłączył mi w kompie EGR, bo miałem zaślepiony i przez to średnie odczyty wychodziły. Efekt końcowy to 147km, 320Nm...i 220km/h w trasie Zna się naprawdę na rzeczy, koduje też kluczyki...generalnie ma masę dobrego sprzętu, najlepiej spytać Go samego co potrzeba. Wiem, że niektórzy co chipowali w Zduńskiej Woli jeździli do Niego na poprawki...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Bartol
    Mieszka w
    pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

ja swoja z michalem 11 razy poprawilismy Ma chłop cierpliwosc

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

A mi ktoś powiedział że żeby zrobic taki chip to musi być nowy rozrząd , olej z filtrami,dwumasa,sprzęgło kompletne podobno jakies wzmacniane ;/ To nie mogę pojechać do niego z rozrządem który ma niecałe ok.40tys km , dwumasą według TMiN w super stanie i sprzęgłęm nowym kompletnym valeo wymienianym z 3 tys km temu , no i olejem i filtrami które mają 2 tys km, szczerze powiedziawszy uwaząm to za głupotę i nie chce mi się w to wierzyć ale wolę zapytać ludzi którzy wiedzą coś o tym . chce zrobić alfę na 130km i 310nm albo na te 135km zależy jaka seria wyjdzie i ile bd bezpiecznie no ale optymalnie te 130km 310nm

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

hmmm, powiem tak, te rzeczy ktore wymieniłeś są to el. eksploatacyjne, najważniejsze jest w jakim stanie masz jednostke napędową wraz z turbo i wtryskiwaczami. Wzmacniane sprzegła przy tej mocy co celujesz sa zbedne, najwyzej Ci się szybciej zużyje jeżeli bedziesz upalał swoja alfinke za czesto wiadomo ze po chipie, mozna by rozrzad wczesniej wymienic i serwis olejowy też ciutke wczesniej, Widze że masz taki motor jak ja, kiedy planujesz modyfikacje?

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

miałem sprawdzane parametry silnika i było wszystko było w należytym porządku jak powinno być , więc uważam że turbo jak i wtryski są w stanie bdb (odpukać) , cały czas myślę nad tym w sumie fajna sprawa i zaczynam powoli myśleć nad zrobieniem wirusa , lecz raczej nie będzie to szybciej zrealizowane niż na sezon chyba ze coś mi strzeli i zmienie plany

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    A mi ktoś powiedział że żeby zrobic taki chip to musi być nowy rozrząd , olej z filtrami,dwumasa,sprzęgło kompletne podobno jakies wzmacniane ;/ To nie mogę pojechać do niego z rozrządem który ma niecałe ok.40tys km , dwumasą według TMiN w super stanie i sprzęgłęm nowym kompletnym valeo wymienianym z 3 tys km temu , no i olejem i filtrami które mają 2 tys km, szczerze powiedziawszy uwaząm to za głupotę i nie chce mi się w to wierzyć ale wolę zapytać ludzi którzy wiedzą coś o tym . chce zrobić alfę na 130km i 310nm albo na te 135km zależy jaka seria wyjdzie i ile bd bezpiecznie no ale optymalnie te 130km 310nm
    Jeszcze zapomnieli dodać o sportowych hamulcach i zawieszeniu... Chipowanie polega na większym podawaniu mieszanki, więc musisz mieć zdrowe wtryski i turbo.
    Przy większych modyfikacjach (>50kM) zgodzę się z powyższymi tezami. Po prostu sprzęgło by się ślizgało, rozrząd dużo szybciej zużywał, itd. więc części powinny być już dostosowane do wyższej mocy a nie do serii.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    miałem sprawdzane parametry silnika i było wszystko było w należytym porządku jak powinno być , więc uważam że turbo jak i wtryski są w stanie bdb (odpukać) , cały czas myślę nad tym w sumie fajna sprawa i zaczynam powoli myśleć nad zrobieniem wirusa , lecz raczej nie będzie to szybciej zrealizowane niż na sezon chyba ze coś mi strzeli i zmienie plany
    JA też myślę na wiosnę.. zobaczymy