byly tutaj wrzucane zdjecia tego czujnika tylko nie pamietam w jakim temacie.Nie wiem czy nie o ksenonach albo o hidach
Mimo wszystko, dziękuję!![]()
Panowie powiem tak również i mnie męczyło skrzypienie ;/ po zastrzykach z różnych substancji piszczenie nie ustąpiło, postanowiłem wymienić wahacze górny TRW i dolny TRW. szczęśliwy wyjechałem dziś po wymianie od mechanika i co..... do cholery skrzypi dalej ;/ już mi ręce opadają co dalej wymieniać? stabilizator?
ja mysle ze to amory albo poduszki amorow bo innego wyjscia nie ma albo cos z koncowkami samymi drazkami kierowniczymi
U mnie pojawiły się pojedyncze stuki przy energicznym ruszaniu i hamowaniu dochodzące z tyłu. Dodatkowo sporadycznie występuje dźwięk "starego tapczana" tylko tył,z przodu cisza. Co to może być? łączniki stabilizatora?
maraa: obczaj ten post: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post819968
Przeczytałem powyzsze wpisy i nie do końca pasuja do mejego objawu.
Otóż jak zrobiło się zimno (wcześniej około września jakdobrze było mokro)
Mam skrzypienie w momencie dodania gazu: dokładnie tak: jadę np. na 3 biegu i chamuję silnikiem i jak teraz dam w gaz, normalnie ale nie za jekko, to jest chwilowy pisk w prawym kole. Jak bawiłem się w ten sposób wciskaniem gazu i odejmowaniem to zawsze jest ten pisk.
Nie mam pojęcia który to wachacz (w poprzedniej AR GT winny był górn - skrzypiał na nierównościach, ale w 159 nie mam jeszcze doświadczenia)
Pytanie czy to pisk w kole![]()