Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Temat: CAR AUDIO - co warto kupić

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Okolice Olsztyna
    Auto
    156 sedan 1,9

Domyślnie

1500zł to raczej ciężko jeżeli wymagasz dużej jakości dźwięku. Za tyle nawet nie kupisz używanego dobrego wzmacniacza. Zacznij od porządnego wytłumienia drzwi - jakieś 300-400zł. Samo to poprawi dźwięk. Jeżeli nie możesz przeznaczyć więcej lub dozbierać to zmień głośniki na jakieś o niedużej mocy. Na wzmacniacz i sub już raczej zabraknie.

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Mysle ze wymiana car audio bedzie wykonywana kompleksowo, zacząłbym od radia bo wiem ile samo radio potrafi zmienic nawet na seryjnych głośnikach a później wygłuszyłbym drzwi na własną rękę, ale nie wiem na jakie radio się nastawić, wiem że musi być raczej 2 dinowe z jak najmniejsza ramka i jak najmniejsza iloscia przycisków żeby jakoś to wizualnie się komponowało z resztą i przy tym fajnie grało

alfagt19jtd
    Gość

Domyślnie

jak to nie kupi ? bzdura... oczywiscie że kupi i to za 300 albo 400 zł - pięknie brzmiący wzmak - tylko trzeba wiedziec jaki :d
    2 din i jakość dźwięku - oj nie tędy droga...

Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

no wlasnie kurde wiem ale te nasze alfy tak skonstruowane dziwnie sa ze tam nawet gałke zmiany biegów cieżko dobrać albo dywaniki a co dopiero radio żeby się ze swoim otoczeniem "zaprzyjaźniło"

Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 benzyna

Domyślnie

podpowiedzcie mi jakie radio c cd mam kupić ktoś mi powiedział że 156 ma płytszą kieszeń czy to prawda jeśli tak dajcie przykłady jakie powinno być. Nie chcę żadnych wymysłów coś taniego żeby coś grało

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 147 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Majka Zobacz post
    Ostatnio usłyszałam opinię, że w żadnej AR nie ma sensu instalować audio typu Hi-end i w ogóle górnej półki, bo i tak się tego nie usłyszy - nie da się w AR zrobić sali koncertowej. Więc lepiej założyć system w efekcie tańszy, który dla znawcy materii da jakość średnią, a dla kogoś kto nie jest audiofilem - da dobre wrażenia, niż system dużo droższy, który i tak nie będzie grał na maksa. Podobno AR konstrukcyjnie nie pozwala na kombinowanie z dźwiękiem, bo głośniki za nisko i pod złym kątem - hi-endu się nie usłyszy. Nawet pełne wyciszenie podobno nie da efektu. Wsadzenie analogicznego audio do innego samochodu, np.: VW pozwala ujawnić jego siłę. Tak się zaczęłam zastanawiać czy jest w tym układzie sens pakować do AR tyle klamotów - sztuka dla sztuki?

Co myślicie o tej opinii?
    Coz, w moim przypadku ta opinie potwierdzil sam Jozef Wezowski (guru polskiej sceny CA), u ktorego przeprowadzalem montaz sprzetu w Alfie 147. Potwierdzil ze budowa samochodu utrudnia uzyskanie wysokiej jakosci dzwieku i raczej np. o startach w zawodach mozna zapomniec. Czeka mnie uzupelnienie sprzetu i zestrajanie go u Pana Wezowskiego...jaki bedzie efekt, to sie okaze.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał Aleks_K Zobacz post
    Osobiscie bym tego radia nie brał - to typowy "sterownik" I-pod'a ...Słyszałem z innych forum DIY,że nie wszystkie formaty odczytuje i długo ładuje pliki . Pozatym dla jednych plusem b ędzie brak CD ale dla mnie to minus bo czasem wpadnie w łapy jakaś fajna nuta na płytce i zonk na szybko to zapodać....Ja bym zainwestował też w Alpine ale w modele z CD i USB...Ja posiadam 9882ri i mimo ,że to seria CDE to gra super a i ma wszystko czego od radia można oczekiwać....A akurat seria CDE serii CDE nie równa , są niższe i wyższe modele a dla porównania u kumpla siedzi cienki 120RM i gra w porównaniu do 9882ri ochydnie...a i menu 120rm ma biedne do bólu....

- - - Updated - - -

A ja mam pytanie z innej beki.....Zna ktoś firmę Audio Pipe..? Bo ostatnio wpadł mi w oko subik 8" (20cm) , który chciałbym zamontować w fabrycznym subwooferze zamiast tego 16cm i dołożyc wzmacniacz którego używam do zasilania mojej JBL 1204BR ( 30cm ) celem zwolnienia bagażnika na wózek dla dziecka... Nie mam czasu kulać z żywicy boczku całego a któryś kolega z forum przerobił już tego "nie Bose" suba na 20cm i sobie chwali