Jestem przeziębiony, tym bardziej na dworze nie dam rady.
Jestem przeziębiony, tym bardziej na dworze nie dam rady.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
to ktoś będzie? bo jesli nikt się nie deklaruje, to nie ma sensu żebym sam tam jechał... akumulator przynajmniej mi się trochę dłużej podładuje, bo zapomniałem wyłączyć radia...
Jak Twin Spark jakiś przyjedzie to i ja się z wyra wyrwę ;P
- - - Updated - - -
Oglądałem ostatni program Drogówka i widziałem Alfy z alusami w zimie, czyżby poszli po rozum do głowy i zrezygnowali już ze stalówek?
spalanie 7.8l/100km
A dlaczego miałyby mieć stalówki?
No bo przecież na specjalne zamówienie na początku wszystkie miały stalówki, było nawet głośno że dystanse musieli dopierać bo stalówki z innej marki pojazdu były.
spalanie 7.8l/100km
panowie gdzie robicie coroczne przeglądy? bo już za kilka dni będę musiał podjechać, a nie byłem jeszcze nigdy tutaj u żadnego
zawsze można na was liczyć...
Ja przed Ustką po lewej stronie jadąc w kierunku Ustki.
Zawsze możesz na nas liczyć.
Ostatnio edytowane przez motofan ; 27-10-2012 o 19:56 Powód: Update
spalanie 7.8l/100km
Może z tym mi ktoś pomoże jeśli się orientuje w tych sprawach.
Jakiś czas temu jechałem na wesele do Malborka. Kilkanaście km za Słupskiem w Darżynie widziałem że fotoradar strzelił mi fleszem. Pomyślałem że straszak, bo doskonale wiedziałem że ten fotoradar tam stoi i zwolniłem dużo wcześniej. Gdy zobaczyłem błysk, zerknąłem na licznik- 55km/h... k.... co jest myślę? żadnej tolerancji w przekraczanych kilometrach? Pytam na CB miejscowych jak jest ustawiony- niby na 65km/h. Więc tym bardziej przestałem się martwić. Ale kilka dni temu dostałem właśnie tą fotkę. 73km/h przy ograniczeniu do 50km/h. 200zł i 4pkt podobno mają mi się należeć. Tylko że jak się okazuje to nie ja powinienem dostać kwitek do zapłaty bo na zdjęciu jest też drugi samochód! i jestem w 100% pewien że to jemu powinien się on należeć. Kiedyś słyszałem że gdy na zdjęciu są 2 samochody można odmówić przyjęcia mandatu bez żadnych konsekwencji. Prawda to? i jak wygląda rozwiązanie takiej sprawy? spotkał już się ktoś z takim przypadkiem? powinienem pojechać do p...... ze straży miejskiej i z nimi pogadać, zwyczajnie olać mandat i nic nie odsyłać, czy też odesłać im kwitki które mi przysłali z zaznaczonym kwadracikiem przy zdaniu o tym że mam prawo do odmówienia przyjęcia mandatu i o tym że wiem iż coś takiego będzie skutkowało skierowaniem sprawy do sądu.
I jak tu szanować straż miejską?
pozdrawiam i liczę na sensowne porady.
Musisz jechać do panów ze straży miejskiej i powiedzieć jak wygląda sytuacja... że są dwa samochody itp zmniejszą ci mandat do 50 zł i bez punktów... (wiesz coś zarobić muszą) miałem podobną sytuacje i mi zmniejszyli do 50...
A druga sprawa to tam jest na pewno jakiś zakres tolerancji... wiem bo to moje strony i zawsze tam pomykam 60 i nic się nie dzieje...
- - - Updated - - -
panowie może jakieś spotkanko dzisiaj?
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień!