Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Temat: zmiana koloru

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

to nie wiem, może my mamy jakieś zaniżone ceny... Bo w czerwcu prostowałem progi i za POMALOWANIE DWÓCH PROGÓW lakiernik (inny) wziął 200 zł/2 progi. Efekt moim zdaniem bardzo dobry, lakier się nie odznacza, nie widać, że cokolwiek było malowane.
    z tym malowaniem całego auta już się nie wypowiadam, bo kiedyś mi to mówił w luźnej rozmowie, nigdy nie chciałem przemalowywać całego auta- piszę to żeby nie było, że poszedłem malować GT do pana Zdzisia z garażu

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Abidibi1509 Zobacz post
    to nie wiem, może my mamy jakieś zaniżone ceny... Bo w czerwcu prostowałem progi i za POMALOWANIE DWÓCH PROGÓW lakiernik (inny) wziął 200 zł/2 progi. Efekt moim zdaniem bardzo dobry, lakier się nie odznacza, nie widać, że cokolwiek było malowane.
    z tym malowaniem całego auta już się nie wypowiadam, bo kiedyś mi to mówił w luźnej rozmowie, nigdy nie chciałem przemalowywać całego auta- piszę to żeby nie było, że poszedłem malować GT do pana Zdzisia z garażu
    Wiesz - progi mają stosunkowo małą powierzchnię, do tego nikt tam z mikroskopem tego oglądał nie będzie. Więc taka cena jest możliwa - generalnie jest to gdzieś mniej więcej na poziomie 2/3 ceny jednego elementu typu maska.
    Oklejanie jest tańsze - oklejenie auta folią typu biały połysk/czarny połysk/czarny mat to koszt rzędu 3500 PLN za całość, z gwarancją 5 lat na folię i rok na usługę. Oczywiście wnęk nikt nie będzie oklejał, dlatego nie jest to tożsame z malowaniem całego auta ALE też malowanie całości jest bardziej inwazyjne - musisz zdemontować wszystkie uszczelki, plastiki drzwi, itp. Najczęściej po takiej akcji coś odstaje, popękane są niektóre spinki, trzeba to uzupełniać, żeby auto było bez zarzutu. Przydałoby się też wyciąć szyby (tylna/przednia/tylne boczne w kombi), żeby nie malować na tzw. "oklejkę". Mówię o usłudze zrobionej PERFEKCYJNIE, a nie malowaniu, które od razu na pierwszy rzut oka widać. Takie coś to minimum 6000 PLN. Gdybyś do tego chciał pomalować komorę silnika - to jest dodatkowe 1500 PLN lekko licząc (demontaż/montaż silnika). I po malowaniu jesteś w czarnej dupie, że się tak wyrażę, bo jak efekt końcowy nie będzie Cię zadowalał - to masz kolejne malowanie za taką samą kwotę. A folia? Zrywasz i po temacie. I pod spodem masz lakier w takiej kondycji, jak przed malowaniem.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Chyba że któryś element jest po poprawkach lakierniczych, wtedy często zdarza się że razem z folią odejdzie nam nieoryginalny lakier ew. sam klar. Abi, Malowałeś same progi i odcięcie malowania było na przetłoczeniu ? bo tak chce u siebie zrobić i nie wiem czy nie będzie widać odcięcia a nie chce całej ćwiartki malować

Mieszka w
    Świecie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Aleks_K Zobacz post
    Abi, Malowałeś same progi i odcięcie malowania było na przetłoczeniu ? bo tak chce u siebie zrobić i nie wiem czy nie będzie widać odcięcia a nie chce całej ćwiartki malować
    tak, malowany był tylko próg. Nawet nie wiem w którym momencie lakiernik przestał malować, ale wiem na 100%, że nie malował całej ćwiartki

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

W naszym grajdole z reguły malowanie całego auta to koszt ok. 3000 zł.
    3 lata temu (ceny się wiele nie zmieniły) miałem gościa co chciał pomalować mi całe auto bez dachu za 1200 zł. Ostatecznie wyszło, że zrobi jeszcze zmianę koloru - więc doszły wszystkie wnęki, dach itd. Wyszło mnie to 1500 zł I szczerze nie wierzyłem w jakiś dobry efekt, ale naprawdę kolesiowi to wyszło idealnie. Piękny kolorek i bez skaz. Cena niska, bo gość potrzebował pilnie kasy. Ale z reguły brał za malowanie całości ok. 2000 zł. Potem jednak sodowa mu do głowy uderzyła i jak to często bywa, cennik w górę, a jakość roboty w dół. Kolega jeszcze malował u niego całego Fiata Coupe.

Mieszka w
    Świecie
    Auto

Domyślnie

a własnie, zapomniałem powiedzieć, że moja rozmowa z lakiernikiem odbyła się w 2009 roku, ot taki szczegół

Cytat Napisał Mask Zobacz post
    W naszym grajdole z reguły malowanie całego auta to koszt ok. 3000 zł.
    Ale z reguły brał za malowanie całości ok. 2000 zł.
    aaa, i co? Abi nie kłamał jednak

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

A, żeby nie było niejasności. Te ceny to są ceny usług robionych bardziej w garażu niż profesjonalnych lakierniach. Ja swojej Belli w takie miejsce bym nie zaryzykował odstawić do malowania

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

A, żeby nie było niejasności. Te ceny to są ceny usług robionych bardziej w garażu niż profesjonalnych lakierniach. Ja swojej Belli w takie miejsce bym nie zaryzykował odstawić do malowania
    i wszystko w temacie
    czar 2000-3000zł pryska :-)

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Jednak auto za 6000 zł zaryzykowałem tam pomalować i byłem w nieziemskim szoku
    Taki był efekt:

Nazwa:  05.jpg
Wyświetleń: 205
Rozmiar:  97.3 KB
    Nazwa:  02.jpg
Wyświetleń: 194
Rozmiar:  130.8 KB

Mieszka w
    Świecie
    Auto

Domyślnie

Jednak auto za 6000 zł zaryzykowałem tam pomalować i byłem w nieziemskim szoku
    jeżeli ktoś ma zdolności i warunki (choć jest to szerokie pojęcie...) w garażu to nie powiedziane, że nie zrobi tego dobrze. Chociaż, gdyby nie był to sprawdzony i zaufany "warsztat" to na pewno bym nie zaryzykował