Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: 156 2.5l z ciechanowa pilne pomocy!:)

bmw535i89
    Gość

Domyślnie 156 2.5l z ciechanowa pilne pomocy!:)

ogladalem 156 2.5l z ciechanowa stoi sobie u goscia na podworku na ulicy zimnej jak i pare innych aut. Wizualnie mi odpowiada ale po pierwsze miala robiony remont glowicy pewnie po zerwaniu paska rozrzadu i odlaczone sa ponoc za pomoca kompa poduszki powietrzne z niewiadomej przyczyny. Gosciu nie chce jechac 30km do pobliskiego serwisu fiata zeby go sprawdzic mowi ze tylko w ciechanowie moze pojechac na warsztat ale tam nie ma serwisu fiata i nikt mi chyba nie sprawdzi na kompie co i jak a sprawa wyglada podejrzanie.

Czy ktos moze mi pomoc w ogledzinach auta? moze ktos je sprawdzal?

miernik lakieru wykazywal od 120 do 300 um mniej wiecej wiec mogly byc malowane jakies elementy ale wszystko wyglada ladnie
    Linka nie podam do ogloszenia bo go chwilowo nie ma ale auto jeszcze jest.

HELP!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Jak gość nie chce jechać do ASO to sobie odpuść - 30km to żadna odległość, bo pewnie wyszłyby jakieś kwiatki....
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Tak na prawdę to nie ma potrzeby jechać tyle km do salonu Fiata! W Ciechanowie większość sprawdzisz u diagnosty, a pod komputer tez możesz podłączyć na terenie miasta! Generalnie ja bym tej alfy nie kupił bo nie wiadomo czy głowica została należycie naprawiona to po pierwsze a po drugie prawdopodobnie była tłuczona z przodu dlatego ma odłączone poduszki!

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Zerwany pasek chyba dyskwalifikuje auto. W mojej opinii przynajmniej.
    No chyba, że sam naprawę wykonałeś, bo jak nie to nie wiesz kompletnie nic
    co się stało, no chyba że rozkręcisz silniczek na oczach kolesia i sprawdzisz,
    już widzę, że się zgodzi
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

kmito
    Gość

Domyślnie

To chyba o tą chodzi:
    http://www.tamimo.autotrader.pl/pp4/...,105112258.asp
    Niech się ktoś od 156 wypowie, ale nalepek na pasie przednim to chyba trochę brakuje?

bmw535i89
    Gość

Domyślnie

tak to ta
    wyglada ladnie jezdzi tez prosto ale faktycznie chyba malo nalepek miernikiem oblecialem to szpachli nie bylo moze byly malowane jakies elementy ale na oko nie widac. Czy w ciechanowie jest jakis spec ktory sprawdzi pod kompem co i jak?

kmito
    Gość

Domyślnie

Skąd wiesz, że miała robioną głowicę.

Paweł156
    Gość

Domyślnie

nalepek brakuje, zresztą lakier jak na 10letnie auto wyglada zbyt dobrze, zadnych odprysków.........
    i jeszcze pisze ze bezwypadkowy...... za takie cos powinni karac

bmw535i89
    Gość

Domyślnie

gosciu sam mi pokazal faktury i powiedzial ze glowice robil poprzedni wlasciciel bo przy wymianie rozrzadu powiedzieli mu w servisie ze najlepiej tez zrobic remont glowicy(planowanie i cos tam jeszcze) hehe jakos sie to kupy nie trzyma ale podoba mi sie auto dlatego sie jeszcze zastanawiam i pytam

mojax
    Gość

Domyślnie

Dam Ci dobrą radę, omiń szerokim łukiem ten samochód, jeżeli gość nie chce jechać 30 km do serwisu to musi się czegoś obawiać. Proste i logiczne. Tymbardziej że 30 km dla alfy i kierowcy to przyjemność i spacer.
    Cena jest niska, fakt, ale jeżeli będziesz miał niespodzianki to lekko za naprawę i części zapłacisz raz tyle. Poszukaj lepiej jakiejś zadbanej od Alfistów. Bedziesz musiał wydać trochę więcej ale wątpię że któryś z nas chciałby Cię oszukać. Ja sprzedaje swoja za rok, i myślę że 18-19 uda mi się za nią wziąść i to dlatego że jest zadbana i w bardzo dobrym stanie.
    Tak wiec nie kieruj się tylko ceną, patrz od kogo kupujesz, tym sposobem unikniesz problemów. Spytaj dlaczego pęknął pasek, przy jakim przebiegu itd. Jeżeli ktoś nie dbał o regularny serwis wątpie że auto bedzie dobrze Ci służyć. Jeżeli np pękł po 100 000 pierwszy pasek no to sorry...
    Pozrawiam i powodzenia !