to szukaj tutaj przyczyny bo ma sie wlaczac bez klimy
to szukaj tutaj przyczyny bo ma sie wlaczac bez klimy
I tu jest pies pogżebany.Właśnie te kabelki będą gruntownie sprawdzane.![]()
przekazniki sa nad bezpiecznikami lewa strona kierownicy pod tymi plastikami
Już je odkryliśmy.Są OK. :|?:Napisał piotriix
ok tzn że sie załączają a wentylator nie, są sprawne, czy tylko dobrze wyglądają?Napisał grzelutek
Są sprawne a nie załączają wentylatora - tzn. 2-go biegu. Dlatego będziemy sprawdzać kabelki centymetr po centymetrze. <?????>
Ja co prawda nie mam królestwa do oddania :roll: ale chętnie wysłucham pomysłów dotyczących mojego problemu - wręcz przeciwnego do sprawy grzelutka ...
Po włączeniu klimy słychać kliknięcie załączającej się sprężarki i po kilku sec włącza się drugi bieg wentylatora który pracuje nieprzerwanie aż do wyłączenia klimy na panelu . Na pewno tak nie było dotychczas - jestem przekonany że 2 bieg powinien (i tak było) włączać się tylko na chwilę (spężarka też włączała się i wyłączała co jakiś czas) .
Klima sprawdzona i uszczelniona została na wiosnę i jak dotychczas wszystko działało poprawnie . Dodam że klima chłodzi ale nieprzesadnie - tak jak lubię .
Maciek-156 który sporo pisze na temat klimy podsuwa mi kierunki poszukiwań rozwiązanie problemu :
- uszkodzenie czujnika ciśnienia
- zbyt wysokie ciśnienie w układzie
- ktoś podpowiadał mi też - uszkodzone sterowanie klimą na panelu .
Osobiście obstawałbym przy numerze 1 ale chętnie wysłucham innym podpowiedzi - czego szukać / ktoś może miał już podobny problem .
Pozdrawiam .