Ostatnio jak rozbierałem konsole do wymiany żarówki przeczyściłem ten wentylator i naprawdę było na nim tyle, że było co czyścic. To może być przyczyna, dokładnie jak w zwykłym kompie.
Ostatnio jak rozbierałem konsole do wymiany żarówki przeczyściłem ten wentylator i naprawdę było na nim tyle, że było co czyścic. To może być przyczyna, dokładnie jak w zwykłym kompie.
Ja się podebne pod temat zdławienia. Przy odpalaniu w temperaturach około 10C i do dołu gdy samochód postoi przez noc jest taki dziwny objaw. Wygląda to tak, że gdy odpalam samochód zaraz po odpaleniu jest taki efekt jakby zabrakło paliwa i silnik miał ciężej obrócić. Później przez jakieś 10 sek chodzi trochę nie równo, a później jak już trochę pochodzi jest normalnie. Łożyska w alternatorze wymienione, wszystkie rolki sprawne. Zastanawia mnie czy pompa od wspomagania może stawiać taki opór? Jeśli ktoś coś wie, prosilbym o poradę.
Bardzo dziwne. Jedna rzecz, która wyróżnia diesla na plus to właśnie bardzo równa praca na wolnych obrotach.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Też mnie to możno zastanawia? Gdzieś czytałem, że to może być zapchana odma? Spróbuje ją wyczyścić, zmienić opaski i zobaczymy co się będzie później działo. Może jak znajdę chwilę spróbuje to nagrać.
Odwoziłem brata do szkoły to mi pomóg i wygląda to mniej więcej w ten sposób. http://www.youtube.com/watch?v=L6w5Y...ature=youtu.be
Ostatnio edytowane przez jbkobziak ; 12-10-2012 o 08:13