Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Zakup 147 JTD, kilka egzemplarzy do oceny

damianel
    Gość

Question Zakup 147 JTD, kilka egzemplarzy do oceny

Cześć

Szukam dla siebie 147mki w dieslu. Kwota jaką dysponuję to ok 15 tys, nie chciałbym jej przekroczyć, gdyż jak wiadomo trzeba zostawić trochę gotówki na pierwszy serwis auta. Proszę Was, doświadczonych użytkowników o pomoc, gdyż nie chciałbym wtopić przy zakupie Włoszki.

Szukam aut w okolicy do 200 km od Lublina, z allegro wytypowałem kilka egzemplarzy, które by mnie interesowały.

1. http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C25946715.html Niepokoi mnie trochę ta jakby odstająca poduszka powietrzna pasażera. Ale ogólnie auto na moją skromną wiedzę na temat alf wydaje się być zadbane. Z tego co mówił właściciel w zawiasie skrzypi guma stabilizatora, poza tym niby wszystko ok.

2. http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C25977001.html Auto z komisu, co troszkę studzi moje emocje. Plus za 5 drzwi, które są na pewno dużo praktyczniejsze przy foteliku. Dziwi mnie ułożenie tylnej wycieraczki, ale to już nieistotny szczegół.

3. http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-opl...C26319059.html I znowu komis. Troszkę uboga wersja w dosyć młodym roczniku jak za tą cenę. Przebieg zapewne można włożyć między bajki, ale ogólnie auto wygląda świeżo.

Prosiłby o subiektywną ocenę wymienionych przeze mnie egzemplarzy, jak i również indywidualne propozycje aut, na które warto zwrócić uwagę (w granicach 200/250 km od Lublina)

Pozdrawiam
    Damian

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Tarnow
    Auto
    AR 159 2,4 JTDM

Domyślnie

Zaslepka poduchy nie ma sie co sugerowac. Chyba ona jest przykrecana i moze krzywo siedziec. Ogolnie autka ktore wybrales ze zdjec wygladaja dobrze. Czarna najladniejsza ( kolor, felgi ) choc tam opony to chyba na smietnik juz.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Ad2. Nie jedz bo strata czasu. Oglądałem ją wczoraj. Opony na smietnik (felgi nie AR), podłokietnik ma wyrwane mocowanie, brak ksiązki serwisowej, spod kolektora wydechowego jakaś piana dziwna się toczy, pomimo umycia silnika widać, że jest cieknący. Kiera wytarta, gałka zmiany biegów podrapana obrączką, nakładki pedałów "poobgryzane", po naciśnięciu sprzęgła i dodaniu gazu czuć wibracje na pedale oraz słychać jakieś stuki i wyraźną różnicę pracy całego ukadu z wł/wył sprzęgłem. Auto dość długo stoi, aku wyładowane. Środek zniszczony. Lewy przód jakiś kombinowany, lakier polerowany. Auto nie warte swojej ceny. W 2006 roku miał przejechane 111 tys. dalej historia sie urywa. Handlarz - kawał chama. A ostrzegają przed autami z Radomia......

A Siedlce? Znam się bardziej na motocyklach niż autach i motocykle z Siedlec to w wielu przypadkach odpicowany złom, druciarstwo, myślę, że auta podobne. W komisach oglądałem 2oo ale rzucałem okiem na 4oo i jakoś dobrego wrażenia nie robiły.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Blu_Montecarlo
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 147 QV

Domyślnie

Cytat Napisał pajak83 Zobacz post
    Zaslepka poduchy nie ma sie co sugerowac. Chyba ona jest przykrecana i moze krzywo siedziec. Ogolnie autka ktore wybrales ze zdjec wygladaja dobrze. Czarna najladniejsza ( kolor, felgi ) choc tam opony to chyba na smietnik juz.
    Żart?
    Alfa nr 2 jest strasznie zmęczona, wnętrze katastrofa, przednie reflektory nie od kompletu, przód świeżuteńko robiony. Silniczek tylnej wycieraczki do wymiany.

damianel
    Gość

Domyślnie

Dziękuje Wszystkim za pomoc. Ostatecznie przejechałem się sprawdzonym egzemplarzem kolegi i zacząłem oględziny od auta z Mińska. Na tym też je zakończyłem. Auto ma sporo rys i kilka wgniotek, ale prawdopodobnie jest bezwypadkowe, oraz mechanicznie bez większych zastrzeżeń, a to dla mnie jest ważniejsze. Książka do 160 tys w 2009 poddaje pod wątpliwość przebieg 190 tys, aczkolwiek jeśli była cofnięta to niezbyt wiele (mm 250 tys?). Trasa przejechana bez niespodzianek, teraz tylko kwestia rejestracji, wymiany rozrządu, oraz płynów eksploatacyjnych i do zobaczenia na drogach Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez damianel ; 15-10-2012 o 18:18

Użytkownik Rowerzysta Avatar Blu_Montecarlo
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 147 QV

Domyślnie

Gratulacje, ładny kolor skór, na zdjęciach wyglądają na niezniszczone Szerokiej drogi

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał Blu_Montecarlo Zobacz post
    Żart?
    Alfa nr 2 jest strasznie zmęczona, wnętrze katastrofa, przednie reflektory nie od kompletu, przód świeżuteńko robiony. Silniczek tylnej wycieraczki do wymiany.
    Ja planuję 147 i mało się znam, więc chciałem zapytać jak poznałeś że nie od kompletu i że przód po klepaniu? Najprostszym miernikiem wychodziło mi, że przednie błotniki mają nierówno położony lakier (z lewym na 100% było coś robione bo widać ślady, a na listwie czarnej z przodu jakby pozostałości farby) ale nie widziałem jakichś śladów odkręcania błotników (choć może to mała robótka i nie trzeba było). Dzięki za info Będe mądrzejszy przy kolejnym ogladaniu

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Mogę prosić o ocenę http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-jtd...C26581772.html mam zamiar jechać obejrzeć, nigdy nie miałem alfy i nie wiem czy jest warta swojej ceny, przez tel gość sensownie gada, ale wiecie jak jest z handlarzami. Z góry dzięki

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

dzięki za jakąkolwiek odpowiedź. Byłem, zobaczyłem- padlina. Ale dokonałem zakupu innej o niebo lepszej i ma skórę jak nową. Poszukiwania nie poszły na marne, po wielu szrotach i pseudo sprzedawcach udało się zakupić niezłe cacuszko.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Tarnow
    Auto
    AR 159 2,4 JTDM

Domyślnie

Pochwal sie. Gdzie kupiles?